Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

C°/10°

Ifj. Tóth és Rizmayer is pontot szerzett Magny-Cours-ban

Szerző: aem
2014-10-06 00:00:00
Ismét technikai gondok és Rizmayer bukásai tették színessé a hétvégén az amúgy sem unalmas franciaországi WSBK futamot. Superbike világbajnoki története során először ért be mindkét BMW pontszerző helyen.
Hirdetés

Nem indult jól a Superbike Világbajnokság Magny-Cours-i hétvégéje a BMW Racing Team Toth magyar alakulatában ifj. Tóth Imre számára. Ezúttal is technikai gondokkal küzdött, elsősorban a váltóelektronika okozott gondokat. A motorja szinte kezelhetetlen volt az edzések során, gázelvétel nélkül nem tudott váltani. De Imre nem adta fel.

Rizmayer Gábor számára jobban indult a szombat, de az első edzésen minden jel nélkül egyszer csak elcsúszott a motor eleje. Gábornak nem esett baja, de a motor első része, a teleszkópok és a kormány megsínylették a dolgot.

A negyedik szabadedzésre javulásnak indultak a körülmények, a váltóelektronika megjavulni látszott, bár a nagyobb probléma eltűnése magával hozott egy kisebbet: az első és második sebességfokozatokért cserébe most az ötödik és hatodik vált bizonytalanná. Imre végül a 24. helyre kvalifikálta magát, Gábor közvetlenül mögé.

Vasárnap megérkezett az ígért eső. Imre motorja a bemelegítő edzésen ismét technikai gondok miatt még mért időt sem tudott teljesíteni, Gábor pedig a hétvége során másodszor is elesett. A csapat teljes személyzete segített helyrehozni a sérült motort, így el tudott rajtolni az első futamon, ami számára aztán csak a hetedik körig tartott. A pontszerzés közelében hajtott Gábor, mikor elvesztette uralmát az EVO BMW fölött, és ismét elesett. Imre kipörgésgátló nélkül, váltóproblémákkal küzdve még a boxot is megjárta, de végigment és a 20. helyen ért célba.

A második futam előtt a pálya valamelyest felszáradt, és Gábor motorja is ismét bevetésre készen állt. Közvetlenül a rajt előtt ismét szakadni kezdett az eső, ami kaotikussá tette az amúgy sem tökéletesen sima körülményeket. Imre és Gábor is csatában voltak a két Buell-lel és az EVO Kawasakikkal is. Az élmenők sorra hibáztak, aminek köszönhetően mindkét magyar versenyző folyamatosan előrébb került. A körülményekből a legjobbat kihozva, végig a határon, egyenletes és biztonságos versenytempóval Rizmayer Gábort a 12. helyen intette le a kockás zászló, ami fantasztikus újabb 4 pontot hozott a csapatnak. Közvetlenül utána haladt át a célon ifj. Tóth Imre 13. helyével 3 pontot szerezve. Így összesen 7 világbajnoki ponttal távozik a csapat Franciaországból.

Rizmayer Gábor Magny-Cours 2014 WSBK

„A végén szerencsénk lett, de az egész nap nagyon kaotikusan alakult. A warm-up alatt már nem volt kipörgésgátlóm. Próbáltunk beállításokat próbálni, de nem sikerült előrelépni. Így az első futamon esőben kipörgésgátló nélkül mentem, sőt a boxba is bejöttem, hátha valamit tudunk találni a problémára. A második futamon iszonyatosan nehéz volt egyáltalán talpon maradni, még az egyenesekben is kipörgött a motor kereke. Az eddigi legnehezebb és leghosszabb futamon vagyunk túl. Borzalmasan örülök Gábor pontszerzésének is. Az elektronikát azonnal visszaküldjük Olaszországba, mert annyira nem működött, hogy még a sebességmérőm sem látszott a digitális kijelzőn, nem hogy más adatot tudtam volna olvasni. Katarban biztos egy új ECU-val fogunk menni, ami ennél csak jobb lehet” – mondta ifj. Tóth Imre a verseny után.

„Nagyon nehéz napon vagyunk túl, ami sajnos rögtön egy eséssel kezdődött. A motor megsérült, rohamtempóban kellett szerelni, a szerelők nagyszerű munkájának köszönhetően el is készült. Mivel nem tudtunk ideális beállítást találni, a motor hátuljának semmi tapadása nem volt, ezért az első futamon ismét buktam egy kisebbet. A második futamra egy új beállítást próbáltunk, ami nagy előrelépést nem hozott, lehet, hogy a rossz gumiválasztás miatt nem tudtunk olyan versenytempót diktálni, amilyet szerettünk volna. Összességében a végeredménnyel borzalmasan elégedett vagyok” – mondta el Gábor.

A Superbike Világbajnokságban ezzel Rizmayer a 25. (EVO BMW, 7 pont), ifj. Tóth a 28. (BMW Superbike, 5 pont) helyen áll.

Az idei utolsó futamra ismét közel egy hónapot kell várnunk, november 2-án Katarban kerül rá sor.

Forrás: BMW Racing Team Toth


Hirdetés

Címkék:

ifj. tóth imre, rizmayer gábor, wsbk 2014

Kapcsolódó cikkek

Rizmayer Jerezben az EVO motorral is pontot szerez
Superbike 2014-09-08

Rizmayer Jerezben az EVO motorral is pontot szerez

Ifj. Tóth Imrét a Superpole után technikai gondok hátráltatják, Rizmayer közben ismét pontot szerez.
Sebestyén kiszáll, Rizmayer Gábor lép a helyére a jerezi WSBK futamon
Superbike 2014-09-01

Sebestyén kiszáll, Rizmayer Gábor lép a helyére a jerezi WSBK futamon

Sebestyén Péter számára vállsérülése miatt véget ért az idei Superbike VB szezon. Jerezben a korábban ifj. Tóth Imrét helyettesítő Rizmayer Gábor kapja meg a motorját.
Kihagyta a portimaói SBK tesztet a BMW Racing Team Toth
Superbike 2014-07-23

Kihagyta a portimaói SBK tesztet a BMW Racing Team Toth

Nyári szünethez érkezett a Superbike szezon, másfél hónap áll ifj. Tóth Imre és Sebestyén Péter rendelkezésére, hogy kipihenjék eddigi sérüléseiket, és felkészüljenek a folytatásra.
Rizmayer Gábor pontot szerzett Laguna Secában
Superbike 2014-07-14

Rizmayer Gábor pontot szerzett Laguna Secában

A sérült ifj. Tóth Imrét helyettesítő Rizmayer a második futamon a 15. helyen ért célba, ezzel újabb pontokat szerzett a BMW Racing Team Toth számára.
A BMW Racing Team Toth legjobb eredménye egy 17. helyezés Portimaóban
Superbike 2014-07-07

A BMW Racing Team Toth legjobb eredménye egy 17. helyezés Portimaóban

Folytatódik is küzdelem. A Superbike Világbajnokság portugál futamán Rizmayer Gábor 17. és 19. a továbbra is problémás BMW-vel. Sebestyén technikai gond miatt az első futamból kiesik, a másodikon el sem tud indulni.
Rizmayer Gábor indul ifj. Tóth Imre helyett Portimaóban
Superbike 2014-07-04

Rizmayer Gábor indul ifj. Tóth Imre helyett Portimaóban

A Misanóban balesetet szenvedett ifj. Tóth Imre kihagyni kényszerül a hétvégi Superbike futamokat Portugáliában, a korábban a MotoGP 250-es kategóriájában és a német Superbike Bajnokságban sokat tapasztalt Rizmayer Gábor ugrik be helyette.

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

A Superbike Rovat Hírei

Troy Bayliss visszatér!

A háromszoros Superbike világbajnok megerősítette részvételét a 2018-as ausztrál Superbike bajnokságon

Tom Sykes esése, VIDEÓ!

A Kawasaki gyári csapat versenyzője hatalmasatt bukott

Kitartásból ötösre vizsgáztak a Favaro-patronáltak

A Sport&Events Management versenyzői komoly elszántságról és kitartásról tettek tanúbizonyságot az elmúlt hétvégén.

WSBK, Misano: Olasz mámor vasárnap

A Superbike-ban is összejött a talján mesterhármas. Olasz földön, olasz pilóta, olasz motoron nyer.
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: