Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

C°/

Ifj. Tóth és Rizmayer is pontot szerzett Magny-Cours-ban

Szerző: aem
2014-10-06 00:00:00
Ismét technikai gondok és Rizmayer bukásai tették színessé a hétvégén az amúgy sem unalmas franciaországi WSBK futamot. Superbike világbajnoki története során először ért be mindkét BMW pontszerző helyen.
Hirdetés

Nem indult jól a Superbike Világbajnokság Magny-Cours-i hétvégéje a BMW Racing Team Toth magyar alakulatában ifj. Tóth Imre számára. Ezúttal is technikai gondokkal küzdött, elsősorban a váltóelektronika okozott gondokat. A motorja szinte kezelhetetlen volt az edzések során, gázelvétel nélkül nem tudott váltani. De Imre nem adta fel.

Rizmayer Gábor számára jobban indult a szombat, de az első edzésen minden jel nélkül egyszer csak elcsúszott a motor eleje. Gábornak nem esett baja, de a motor első része, a teleszkópok és a kormány megsínylették a dolgot.

A negyedik szabadedzésre javulásnak indultak a körülmények, a váltóelektronika megjavulni látszott, bár a nagyobb probléma eltűnése magával hozott egy kisebbet: az első és második sebességfokozatokért cserébe most az ötödik és hatodik vált bizonytalanná. Imre végül a 24. helyre kvalifikálta magát, Gábor közvetlenül mögé.

Vasárnap megérkezett az ígért eső. Imre motorja a bemelegítő edzésen ismét technikai gondok miatt még mért időt sem tudott teljesíteni, Gábor pedig a hétvége során másodszor is elesett. A csapat teljes személyzete segített helyrehozni a sérült motort, így el tudott rajtolni az első futamon, ami számára aztán csak a hetedik körig tartott. A pontszerzés közelében hajtott Gábor, mikor elvesztette uralmát az EVO BMW fölött, és ismét elesett. Imre kipörgésgátló nélkül, váltóproblémákkal küzdve még a boxot is megjárta, de végigment és a 20. helyen ért célba.

A második futam előtt a pálya valamelyest felszáradt, és Gábor motorja is ismét bevetésre készen állt. Közvetlenül a rajt előtt ismét szakadni kezdett az eső, ami kaotikussá tette az amúgy sem tökéletesen sima körülményeket. Imre és Gábor is csatában voltak a két Buell-lel és az EVO Kawasakikkal is. Az élmenők sorra hibáztak, aminek köszönhetően mindkét magyar versenyző folyamatosan előrébb került. A körülményekből a legjobbat kihozva, végig a határon, egyenletes és biztonságos versenytempóval Rizmayer Gábort a 12. helyen intette le a kockás zászló, ami fantasztikus újabb 4 pontot hozott a csapatnak. Közvetlenül utána haladt át a célon ifj. Tóth Imre 13. helyével 3 pontot szerezve. Így összesen 7 világbajnoki ponttal távozik a csapat Franciaországból.

Rizmayer Gábor Magny-Cours 2014 WSBK

„A végén szerencsénk lett, de az egész nap nagyon kaotikusan alakult. A warm-up alatt már nem volt kipörgésgátlóm. Próbáltunk beállításokat próbálni, de nem sikerült előrelépni. Így az első futamon esőben kipörgésgátló nélkül mentem, sőt a boxba is bejöttem, hátha valamit tudunk találni a problémára. A második futamon iszonyatosan nehéz volt egyáltalán talpon maradni, még az egyenesekben is kipörgött a motor kereke. Az eddigi legnehezebb és leghosszabb futamon vagyunk túl. Borzalmasan örülök Gábor pontszerzésének is. Az elektronikát azonnal visszaküldjük Olaszországba, mert annyira nem működött, hogy még a sebességmérőm sem látszott a digitális kijelzőn, nem hogy más adatot tudtam volna olvasni. Katarban biztos egy új ECU-val fogunk menni, ami ennél csak jobb lehet” – mondta ifj. Tóth Imre a verseny után.

„Nagyon nehéz napon vagyunk túl, ami sajnos rögtön egy eséssel kezdődött. A motor megsérült, rohamtempóban kellett szerelni, a szerelők nagyszerű munkájának köszönhetően el is készült. Mivel nem tudtunk ideális beállítást találni, a motor hátuljának semmi tapadása nem volt, ezért az első futamon ismét buktam egy kisebbet. A második futamra egy új beállítást próbáltunk, ami nagy előrelépést nem hozott, lehet, hogy a rossz gumiválasztás miatt nem tudtunk olyan versenytempót diktálni, amilyet szerettünk volna. Összességében a végeredménnyel borzalmasan elégedett vagyok” – mondta el Gábor.

A Superbike Világbajnokságban ezzel Rizmayer a 25. (EVO BMW, 7 pont), ifj. Tóth a 28. (BMW Superbike, 5 pont) helyen áll.

Az idei utolsó futamra ismét közel egy hónapot kell várnunk, november 2-án Katarban kerül rá sor.

Forrás: BMW Racing Team Toth


Hirdetés

Címkék:

ifj. tóth imre, rizmayer gábor, wsbk 2014

Kapcsolódó cikkek

Rizmayer Jerezben az EVO motorral is pontot szerez
Superbike 2014-09-08

Rizmayer Jerezben az EVO motorral is pontot szerez

Ifj. Tóth Imrét a Superpole után technikai gondok hátráltatják, Rizmayer közben ismét pontot szerez.
Sebestyén kiszáll, Rizmayer Gábor lép a helyére a jerezi WSBK futamon
Superbike 2014-09-01

Sebestyén kiszáll, Rizmayer Gábor lép a helyére a jerezi WSBK futamon

Sebestyén Péter számára vállsérülése miatt véget ért az idei Superbike VB szezon. Jerezben a korábban ifj. Tóth Imrét helyettesítő Rizmayer Gábor kapja meg a motorját.
Kihagyta a portimaói SBK tesztet a BMW Racing Team Toth
Superbike 2014-07-23

Kihagyta a portimaói SBK tesztet a BMW Racing Team Toth

Nyári szünethez érkezett a Superbike szezon, másfél hónap áll ifj. Tóth Imre és Sebestyén Péter rendelkezésére, hogy kipihenjék eddigi sérüléseiket, és felkészüljenek a folytatásra.
Rizmayer Gábor pontot szerzett Laguna Secában
Superbike 2014-07-14

Rizmayer Gábor pontot szerzett Laguna Secában

A sérült ifj. Tóth Imrét helyettesítő Rizmayer a második futamon a 15. helyen ért célba, ezzel újabb pontokat szerzett a BMW Racing Team Toth számára.
A BMW Racing Team Toth legjobb eredménye egy 17. helyezés Portimaóban
Superbike 2014-07-07

A BMW Racing Team Toth legjobb eredménye egy 17. helyezés Portimaóban

Folytatódik is küzdelem. A Superbike Világbajnokság portugál futamán Rizmayer Gábor 17. és 19. a továbbra is problémás BMW-vel. Sebestyén technikai gond miatt az első futamból kiesik, a másodikon el sem tud indulni.
Rizmayer Gábor indul ifj. Tóth Imre helyett Portimaóban
Superbike 2014-07-04

Rizmayer Gábor indul ifj. Tóth Imre helyett Portimaóban

A Misanóban balesetet szenvedett ifj. Tóth Imre kihagyni kényszerül a hétvégi Superbike futamokat Portugáliában, a korábban a MotoGP 250-es kategóriájában és a német Superbike Bajnokságban sokat tapasztalt Rizmayer Gábor ugrik be helyette.

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

A Superbike Rovat Hírei

Kitartásból ötösre vizsgáztak a Favaro-patronáltak

A Sport&Events Management versenyzői komoly elszántságról és kitartásról tettek tanúbizonyságot az elmúlt hétvégén.

WSBK, Misano: Olasz mámor vasárnap

A Superbike-ban is összejött a talján mesterhármas. Olasz földön, olasz pilóta, olasz motoron nyer.

WSBK, Misano: Őrületes utolsó körös dráma szombaton!

Ilyen befutót nem mostanában láthattunk motorversenyen. Az utolsó körben hasalt el az első három.

Hayden él, állapota válságos.

Teganp egy amerikai TV csatorna weboldala fals információt közölt az állapotáról a családra való hivatkozással.
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: