Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

C°/

Az imolai Superbike futamon végre pontot szerzett a BMW Racing Team Toth

Szerző: aem
2015-05-11 00:00:00
Döcögve indult a szezon, de végre felcsillant a fény az alagút végén: ifj. Tóth mindkétszer, Rizmayer a második futamon szerzett pontot.
Hirdetés

A hétvégi imolai Superbike forduló első futamán fél tucat versenyző nem ért célba. Sajnos a versenyt meg kellett szakítani David Síalom hatalmas bukása miatt, de az újraindítást követően új erőre kaptak a magyar fiúk, ifj. Tóth Imre és Rizmayer Gábor.

Relatív közel tudtak maradni a mezőnyhöz mindketten, többször lőtávolon belül voltak a Grillini és a Pedercini Kawasakis versenyzőkhöz is, de a pontszerző hely sorsát végül egymás között döntötték el. Gábor sokáig Imre előtt volt, de Imre az utolsó körben megelőzte Gábort és a 15. helyen intette le a kockás zászló.

WSBK Imola 2015 Imre Toth

„Nagyon nehéz és kissé kaotikus futamon vagyunk túl. A fejlesztéseink beválni látszanak, de még rengeteg munka vár ránk. Nagyon jót csatáztam Gáborral a pontszerző helyért, bízom benne hogy a második futam alatt mindketten a pontszerző helyek valamelyikén végezhetünk" - mondta Ifj. Tóth Imre az első futam után.

A második futamon aztán a BMW Racing Team Toth beállította valaha volt legjobb eredményét a Superbike Világbajnokságon. Tavaly Magny-Cours-ban horrorisztikus, esős körülmények között végzett Rizmayer Gábor és ifj. Tóth Imre a 12. és 13. helyeken, de most szárazon is megmutatta a csapat, hogy képes ilyen eredményre.

„Fantasztikus versenyünk volt, a verseny elején lépést tudtunk tartani a mezőnnyel. Bár a versenytempónkon még bőven van mit javítani, reméljük, Angliában még gyorsabbak lehetünk majd. Hatalmasat csatáztam Rizivel a 12. helyért, de tisztán és vigyázva egymásra behoztuk a motort a legjobb egyéni eredményemmel. Borzalmasan boldog vagyok, mert Superbike karrierem során először mindkét futamon pontot tudtam szerezni" - mondta Imre a második futam után.

WSBK Imola 2015 Rizmayer Gábor

Rizmayer Gábor a 13. helyen végzett. „Szép lassan kezd összeáll majd az a csomag, amit erre a futamra már el tudtunk hozni. Fenomenális érzés a csapattal dupla pontszerzéssel zárni egy versenyhétvégét. Van még min dolgoznunk és fejlesztenünk, de érzem, hogy jó az irány. Ránk fért már egy adag szerencse is, mert igencsak ránk járt a rúd a szezonnyitó óta."

Ezzel ifj. Tóth Imre a 23. helyen áll a Világbajnokságban 5 szerzett ponttal, Rizmayer három ponttal a 25.


Hirdetés

Címkék:

ifj. tóth imre, rizmayer gábor, wsbk 2015

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

A Superbike Rovat Hírei

Troy Bayliss visszatér!

A háromszoros Superbike világbajnok megerősítette részvételét a 2018-as ausztrál Superbike bajnokságon

Tom Sykes esése, VIDEÓ!

A Kawasaki gyári csapat versenyzője hatalmasatt bukott

Kitartásból ötösre vizsgáztak a Favaro-patronáltak

A Sport&Events Management versenyzői komoly elszántságról és kitartásról tettek tanúbizonyságot az elmúlt hétvégén.

WSBK, Misano: Olasz mámor vasárnap

A Superbike-ban is összejött a talján mesterhármas. Olasz földön, olasz pilóta, olasz motoron nyer.
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: