Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

22°C°/35°

Az imolai Superbike futamon végre pontot szerzett a BMW Racing Team Toth

Szerző: aem
2015-05-11 00:00:00
Döcögve indult a szezon, de végre felcsillant a fény az alagút végén: ifj. Tóth mindkétszer, Rizmayer a második futamon szerzett pontot.
Hirdetés

A hétvégi imolai Superbike forduló első futamán fél tucat versenyző nem ért célba. Sajnos a versenyt meg kellett szakítani David Síalom hatalmas bukása miatt, de az újraindítást követően új erőre kaptak a magyar fiúk, ifj. Tóth Imre és Rizmayer Gábor.

Relatív közel tudtak maradni a mezőnyhöz mindketten, többször lőtávolon belül voltak a Grillini és a Pedercini Kawasakis versenyzőkhöz is, de a pontszerző hely sorsát végül egymás között döntötték el. Gábor sokáig Imre előtt volt, de Imre az utolsó körben megelőzte Gábort és a 15. helyen intette le a kockás zászló.

WSBK Imola 2015 Imre Toth

„Nagyon nehéz és kissé kaotikus futamon vagyunk túl. A fejlesztéseink beválni látszanak, de még rengeteg munka vár ránk. Nagyon jót csatáztam Gáborral a pontszerző helyért, bízom benne hogy a második futam alatt mindketten a pontszerző helyek valamelyikén végezhetünk" - mondta Ifj. Tóth Imre az első futam után.

A második futamon aztán a BMW Racing Team Toth beállította valaha volt legjobb eredményét a Superbike Világbajnokságon. Tavaly Magny-Cours-ban horrorisztikus, esős körülmények között végzett Rizmayer Gábor és ifj. Tóth Imre a 12. és 13. helyeken, de most szárazon is megmutatta a csapat, hogy képes ilyen eredményre.

„Fantasztikus versenyünk volt, a verseny elején lépést tudtunk tartani a mezőnnyel. Bár a versenytempónkon még bőven van mit javítani, reméljük, Angliában még gyorsabbak lehetünk majd. Hatalmasat csatáztam Rizivel a 12. helyért, de tisztán és vigyázva egymásra behoztuk a motort a legjobb egyéni eredményemmel. Borzalmasan boldog vagyok, mert Superbike karrierem során először mindkét futamon pontot tudtam szerezni" - mondta Imre a második futam után.

WSBK Imola 2015 Rizmayer Gábor

Rizmayer Gábor a 13. helyen végzett. „Szép lassan kezd összeáll majd az a csomag, amit erre a futamra már el tudtunk hozni. Fenomenális érzés a csapattal dupla pontszerzéssel zárni egy versenyhétvégét. Van még min dolgoznunk és fejlesztenünk, de érzem, hogy jó az irány. Ránk fért már egy adag szerencse is, mert igencsak ránk járt a rúd a szezonnyitó óta."

Ezzel ifj. Tóth Imre a 23. helyen áll a Világbajnokságban 5 szerzett ponttal, Rizmayer három ponttal a 25.


Hirdetés

Címkék:

ifj. tóth imre, rizmayer gábor, wsbk 2015

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

A Superbike Rovat Hírei

Kitartásból ötösre vizsgáztak a Favaro-patronáltak

A Sport&Events Management versenyzői komoly elszántságról és kitartásról tettek tanúbizonyságot az elmúlt hétvégén.

WSBK, Misano: Olasz mámor vasárnap

A Superbike-ban is összejött a talján mesterhármas. Olasz földön, olasz pilóta, olasz motoron nyer.

WSBK, Misano: Őrületes utolsó körös dráma szombaton!

Ilyen befutót nem mostanában láthattunk motorversenyen. Az utolsó körben hasalt el az első három.

Hayden él, állapota válságos.

Teganp egy amerikai TV csatorna weboldala fals információt közölt az állapotáról a családra való hivatkozással.
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: