Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

C°/

Biaggi két versenyre visszatér a Superbike-ba

Szerző: aem
2015-06-17 00:00:00
A Red Devils Aprilia Racing Team színeiben láthatják a rajongók a hétvégén Misanóban, majd augusztusban Sepangban a nyugdíjból visszatérő olaszt.
Hirdetés

Két és fél éve akasztotta szögre bukósisakját az akkor 41 éves hatszoros világbajnok Max Biaggi, hogy a jövőben ideje nagy részét a családjával, feleségével és gyerekeivel töltse. Nem lehetett könnyű döntés.

Ahogyan a legtöbb versenyző, úgy ő sem szakadt el teljesen a versenypályától és régi csapatától, rendszeresen visszajár új alkatrészeket tesztelni, amikor az Aprilia megkéri rá.

„Ez a visszatérés a versenyzés élvezetéről szól, amennyire csak lehetséges, ettől pedig automatikusan megszűnik a nyomás jó része."

Biaggi azt mondja, nem érzi, hogy nyomást jelentene számára a négy futam, ez az egész az élvezetről szól, hogy összemérheti a tudását a legjobb Superbike versenyzőkével.

Max Biaggi

Tisztában van vele, hogy az élbollyal való küzdelem csupán álom, de azt mondja, készen áll, hogy a legjobbat hozza ki magából. Mivel az Aprilia tesztek alkalmával nem a gyorsaság, hanem az érzések és a visszajelzés a feladata, ez a két forduló most kemény dió lesz.

„Bayliss a viszonyítási pontom"

Az ausztrál legenda Ausztráliában és Tájföldön pattant vissza két rund erejéig a nyeregbe, a legjobb eredménye egy kilencedik hely volt. Biaggi azt mondja, legalább egy ilyennel vagy egy kicsit még jobbal ő is boldog lenne, de igyekszik a realitás talaján maradni, nem korlátozni saját magát, hagyni, hogy az ösztönei vezessék.

Max Biaggi

„Nincsenek elvárásaim, de realista vagyok. Troy legjobb eredménye egy kilencedik hely volt, ha jól emlékszem, ami nem rossz a Superbike Világbajnokságban. Remélem, az én eredményem sem lesz nagyon távoli ettől. Minden attól függ, hogy alakul a hétvége, hogy jól tudjunk kezdeni. Három éve voltam utoljára ilyen helyzetben, azóta semmi. Most újra érezni fogom az adrenalint és a feszültséget, és lehet, hogy nem tudom majd olyan könnyen kezelni, mint régen. Az apriliás srácok támogatnak, megtesznek minden tőlük telhetőt, hogy jól szerepeljek."

Hajrá, Max, mi szurkolunk!

Fotó: facebook.com/pages/Max-Biaggi-Fans-Official


Hirdetés

Címkék:

aprilia, max biaggi, wsbk 2015

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

A Superbike Rovat Hírei

Troy Bayliss visszatér!

A háromszoros Superbike világbajnok megerősítette részvételét a 2018-as ausztrál Superbike bajnokságon

Tom Sykes esése, VIDEÓ!

A Kawasaki gyári csapat versenyzője hatalmasatt bukott

Kitartásból ötösre vizsgáztak a Favaro-patronáltak

A Sport&Events Management versenyzői komoly elszántságról és kitartásról tettek tanúbizonyságot az elmúlt hétvégén.

WSBK, Misano: Olasz mámor vasárnap

A Superbike-ban is összejött a talján mesterhármas. Olasz földön, olasz pilóta, olasz motoron nyer.
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: