Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

C°/

WSBK, Laguna Seca: Két versenyző vesztette életét Laguna Secában

Szerző: aem
2015-07-20 00:00:00
Rettenetes bukással kezdődött a Superstock 1000 kategória második futama a Superbike Világbajnokság amerikai fordulóján a hétvégén. A két versenyző meghalt a kórházban.
Hirdetés

„Láncreakció, többmotoros baleset a nap második MotoAmerica Superbike/Superstock 1000 versenyének első körében a Mazda Raceway-en Laguna Secában vezetett két versenyző halálához." Így kezdődik az amerikai futam támogatója, a MotoAmerica vasárnap éjszaka kiadott sajtóközleménye.

A spanyol Bernat Martinezt a pályáról mentőautóval szállították Montereyben a Monterey Peninsula kórházba, ahol belehalt sérüléseibe. 35 éves volt.

A szintén spanyol Daniel Rivas Fernandezt a REACH mentőhelikoptere vitte a Natividad Medical Centerbe Salinas-ban, ahol ő is belehalt a sérüléseibe. 27 éves volt.

„Tényleg nincsenek szavak arra, amit mindannyian érzünk" – mondta a MotoAmerica elnöke, Wayne Rainey. „A család és a szeretteik vesztesége elsősorban. Legmélyebb részvétünket szeretnénk kifejezni nekik mind, ahogy a MotoAmerica családjának is. Imádkozunk értük."

„Nagyon szomorúak vagyunk Bernat Martinez és Daniel Rivas elvesztésének hírét hallva" – mondta Gill Campbell, a Mazda Raceway Laguna Seca vezérigazgatója. „Imádkozunk értük, szívünkben a családjaikkal és csapataikkal érzünk."

WSBK Laguna Seca baleset Bernat Martinez

WSBK Laguna Seca baleset Daniel Rivas Fernandez

A szemtanúk elmondása szerint Daniel Rivas motorja a rajt után nem sokkal megállt, amit ő a szabályoknak megfelelően feltartott kézzel jelzett. A versenyzők többsége ki tudta kerülni, de valaki hátulról nekiment, aminek következtében leesett a motorjáról, ezt követően pedig legalább egy motoros elütötte. Rivas balesete miatt többen mások is elestek, köztük Bernat Martinez, aki sajnos szintén nem élte túl a balesetet.

A földön fekvő motorosnak ütközés az egyik legszörnyűbb dolog, ami egy versenyzővel történhet. Így vesztette életét 2011-ben a MotoGP-ben az olasz Marco Simoncelli is, akit egyik legjobb barátja, Valentino Rossi és Colin Edwards is elütött.

Nehéz ilyenkor mit mondani. Nyugodjanak békében!


Hirdetés

Címkék:

wsbk 2015

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

A Superbike Rovat Hírei

Troy Bayliss visszatér!

A háromszoros Superbike világbajnok megerősítette részvételét a 2018-as ausztrál Superbike bajnokságon

Tom Sykes esése, VIDEÓ!

A Kawasaki gyári csapat versenyzője hatalmasatt bukott

Kitartásból ötösre vizsgáztak a Favaro-patronáltak

A Sport&Events Management versenyzői komoly elszántságról és kitartásról tettek tanúbizonyságot az elmúlt hétvégén.

WSBK, Misano: Olasz mámor vasárnap

A Superbike-ban is összejött a talján mesterhármas. Olasz földön, olasz pilóta, olasz motoron nyer.
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: