Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

22°C°/35°

WSBK, Laguna Seca: Két versenyző vesztette életét Laguna Secában

Szerző: aem
2015-07-20 00:00:00
Rettenetes bukással kezdődött a Superstock 1000 kategória második futama a Superbike Világbajnokság amerikai fordulóján a hétvégén. A két versenyző meghalt a kórházban.
Hirdetés

„Láncreakció, többmotoros baleset a nap második MotoAmerica Superbike/Superstock 1000 versenyének első körében a Mazda Raceway-en Laguna Secában vezetett két versenyző halálához." Így kezdődik az amerikai futam támogatója, a MotoAmerica vasárnap éjszaka kiadott sajtóközleménye.

A spanyol Bernat Martinezt a pályáról mentőautóval szállították Montereyben a Monterey Peninsula kórházba, ahol belehalt sérüléseibe. 35 éves volt.

A szintén spanyol Daniel Rivas Fernandezt a REACH mentőhelikoptere vitte a Natividad Medical Centerbe Salinas-ban, ahol ő is belehalt a sérüléseibe. 27 éves volt.

„Tényleg nincsenek szavak arra, amit mindannyian érzünk" – mondta a MotoAmerica elnöke, Wayne Rainey. „A család és a szeretteik vesztesége elsősorban. Legmélyebb részvétünket szeretnénk kifejezni nekik mind, ahogy a MotoAmerica családjának is. Imádkozunk értük."

„Nagyon szomorúak vagyunk Bernat Martinez és Daniel Rivas elvesztésének hírét hallva" – mondta Gill Campbell, a Mazda Raceway Laguna Seca vezérigazgatója. „Imádkozunk értük, szívünkben a családjaikkal és csapataikkal érzünk."

WSBK Laguna Seca baleset Bernat Martinez

WSBK Laguna Seca baleset Daniel Rivas Fernandez

A szemtanúk elmondása szerint Daniel Rivas motorja a rajt után nem sokkal megállt, amit ő a szabályoknak megfelelően feltartott kézzel jelzett. A versenyzők többsége ki tudta kerülni, de valaki hátulról nekiment, aminek következtében leesett a motorjáról, ezt követően pedig legalább egy motoros elütötte. Rivas balesete miatt többen mások is elestek, köztük Bernat Martinez, aki sajnos szintén nem élte túl a balesetet.

A földön fekvő motorosnak ütközés az egyik legszörnyűbb dolog, ami egy versenyzővel történhet. Így vesztette életét 2011-ben a MotoGP-ben az olasz Marco Simoncelli is, akit egyik legjobb barátja, Valentino Rossi és Colin Edwards is elütött.

Nehéz ilyenkor mit mondani. Nyugodjanak békében!


Hirdetés

Címkék:

wsbk 2015

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

A Superbike Rovat Hírei

Kitartásból ötösre vizsgáztak a Favaro-patronáltak

A Sport&Events Management versenyzői komoly elszántságról és kitartásról tettek tanúbizonyságot az elmúlt hétvégén.

WSBK, Misano: Olasz mámor vasárnap

A Superbike-ban is összejött a talján mesterhármas. Olasz földön, olasz pilóta, olasz motoron nyer.

WSBK, Misano: Őrületes utolsó körös dráma szombaton!

Ilyen befutót nem mostanában láthattunk motorversenyen. Az utolsó körben hasalt el az első három.

Hayden él, állapota válságos.

Teganp egy amerikai TV csatorna weboldala fals információt közölt az állapotáról a családra való hivatkozással.
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: