Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

20°C°/36°

A Yamaha visszatér a Superbike Világbajnokságba

Szerző: aem
2015-09-23 00:00:00
2016-ban a Yamaha a Crescent Racing és a PATA oldalán visszatér a WSBK-ba, Sylvain Guintoli és Alex Lowes lesznek a pilóták.
Hirdetés

A Yamaha Motor Europe hivatalosan bejelentette, hogy 2016-ban visszatér a Superbike Világbajnokság porondjára a Crescent Racinggel és névadó szponzorként a PATA-val karöltve. A csapat az YZF-R1-eseket két tehetséges pilóta, a 2014-es WSBK világbajnok Sylvain Guintoli és a 2013-as British Superbike bajnok Alex Lowes alá adja.

Guintoli 15 éves versenyzői tapasztalattal büszkélkedhet, 45 dobogós helyezés, tíz futamgyőzelem és a 2014-es WSBK világbajnoki cím szerepel az önéletrajzában, de indult 250-es, MotoGP és British Superbike futamokon is. A brit Lowes számláján húsz dobogós helyezés, nyolc futamgyőzelem és hat pole pozíció szerepel, ami elvezette a 2013-as BSB bajnoki címig. Az elmúlt két évet a Crescent csapatában a WSBK-ban töltötte, így sem a csapat, sem a versenysorozat nem lesz idegen számára.

A 2011 óta most először visszatérő Yamaha célja egyértelmű: bevetni a megújult YZF-R1-et és a győzelemért harcolni. A Yamaha látványos múltja a sorozatban és az új R1 lenyűgöző egyénisége esélyes párosítás a győzelemre.

Yamaha WSBK 2016

2009 volt a Yamaha első Superbike világbajnoki éve, a szezon során több rekordot is megdöntve az amerikai Ben Spies szerezte meg a címet. Mellette olyan ikonok is részt vettek az YZF-R1 múltjának gazdagításában, mint Noriyuki Haga, Troy Corser, James Toseland, Marco Melandri és Cal Crutchlow.

A Crescent a Yamaha teljes körű támogatását élvező hivatalos partnere lesz 2016-tól. Húsz éves versenymúltjuk nemzeti és nemzetközi tapasztalatokra is épít a British Superbike-ban, a WSBK-ban és a MotoGP-ben. A Yamaha Motor Europe hatásköre a versenystratégia és a műszaki fejlesztés, valamint a versenyzői szerződések, míg a Crescent a csapat operatív működéséért felel az egyes versenyhelyszíneken.

A Yamaha YZF-R1 újdonságával felrázta a supersport kategóriát 2015-ben. Ahogy a szezon a végéhez közeledik, egyre több győzelmet tudhat magáénak: Road America AMA Bajnokság, Suzuka 8 órás, a British Superbike-ban pedig esélyes a bajnoki címre. Európában is több nemzeti bajnokság élére állt, a lengyel superbike és a francia superstock bajnoki cím már megvan, de vezeti a spanyol FIM CEV Repsol nemzetközi bajnokságot, a múlt hétvégén pedig második lett az FIM Endurance Világbajnokságban a francia GMT94 Yamaha csapattal.

„Újraírtuk a Supersport szabálykönyvét és új játékot kezdtünk az új YZF-R1-gyel, amit közvetlenül a MotoGP technológiából fejlesztettünk, így egyértelmű volt, hogy vissza kell térnünk a Superbike Világbajnokságba, hogy megmutassuk az új superbike-unk igazi tudását. Egy évet a tapasztalatszerzésnek szántunk többféle bajnokságban, ahol a Suzuka 8 óráson szerzett győzelmünkben és a nagyon pozitív eredményekben, amelyeket a csapataink Európa-szerte gyűjtöttek meg is mutatkozott a motor potenciálja. Most már készen állunk, hogy visszatérjünk a világ színpadára, és örülök, hogy a Crescentben megtaláltuk azokat az értékeket, a professzionalitást, a mérnöki gondosságot, és a szenvedélyt, ami bennünk is van" – mondta Eric De Seynes, a Yamaha Motor Europe operatív vezetője.


Hirdetés

Címkék:

alex lowes, sylvain guintoli, wsbk 2016, yamaha

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

A Superbike Rovat Hírei

Kitartásból ötösre vizsgáztak a Favaro-patronáltak

A Sport&Events Management versenyzői komoly elszántságról és kitartásról tettek tanúbizonyságot az elmúlt hétvégén.

WSBK, Misano: Olasz mámor vasárnap

A Superbike-ban is összejött a talján mesterhármas. Olasz földön, olasz pilóta, olasz motoron nyer.

WSBK, Misano: Őrületes utolsó körös dráma szombaton!

Ilyen befutót nem mostanában láthattunk motorversenyen. Az utolsó körben hasalt el az első három.

Hayden él, állapota válságos.

Teganp egy amerikai TV csatorna weboldala fals információt közölt az állapotáról a családra való hivatkozással.
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: