Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

C°/11°

A Yamaha visszatér a Superbike Világbajnokságba

Szerző: aem
2015-09-23 00:00:00
2016-ban a Yamaha a Crescent Racing és a PATA oldalán visszatér a WSBK-ba, Sylvain Guintoli és Alex Lowes lesznek a pilóták.
Hirdetés

A Yamaha Motor Europe hivatalosan bejelentette, hogy 2016-ban visszatér a Superbike Világbajnokság porondjára a Crescent Racinggel és névadó szponzorként a PATA-val karöltve. A csapat az YZF-R1-eseket két tehetséges pilóta, a 2014-es WSBK világbajnok Sylvain Guintoli és a 2013-as British Superbike bajnok Alex Lowes alá adja.

Guintoli 15 éves versenyzői tapasztalattal büszkélkedhet, 45 dobogós helyezés, tíz futamgyőzelem és a 2014-es WSBK világbajnoki cím szerepel az önéletrajzában, de indult 250-es, MotoGP és British Superbike futamokon is. A brit Lowes számláján húsz dobogós helyezés, nyolc futamgyőzelem és hat pole pozíció szerepel, ami elvezette a 2013-as BSB bajnoki címig. Az elmúlt két évet a Crescent csapatában a WSBK-ban töltötte, így sem a csapat, sem a versenysorozat nem lesz idegen számára.

A 2011 óta most először visszatérő Yamaha célja egyértelmű: bevetni a megújult YZF-R1-et és a győzelemért harcolni. A Yamaha látványos múltja a sorozatban és az új R1 lenyűgöző egyénisége esélyes párosítás a győzelemre.

Yamaha WSBK 2016

2009 volt a Yamaha első Superbike világbajnoki éve, a szezon során több rekordot is megdöntve az amerikai Ben Spies szerezte meg a címet. Mellette olyan ikonok is részt vettek az YZF-R1 múltjának gazdagításában, mint Noriyuki Haga, Troy Corser, James Toseland, Marco Melandri és Cal Crutchlow.

A Crescent a Yamaha teljes körű támogatását élvező hivatalos partnere lesz 2016-tól. Húsz éves versenymúltjuk nemzeti és nemzetközi tapasztalatokra is épít a British Superbike-ban, a WSBK-ban és a MotoGP-ben. A Yamaha Motor Europe hatásköre a versenystratégia és a műszaki fejlesztés, valamint a versenyzői szerződések, míg a Crescent a csapat operatív működéséért felel az egyes versenyhelyszíneken.

A Yamaha YZF-R1 újdonságával felrázta a supersport kategóriát 2015-ben. Ahogy a szezon a végéhez közeledik, egyre több győzelmet tudhat magáénak: Road America AMA Bajnokság, Suzuka 8 órás, a British Superbike-ban pedig esélyes a bajnoki címre. Európában is több nemzeti bajnokság élére állt, a lengyel superbike és a francia superstock bajnoki cím már megvan, de vezeti a spanyol FIM CEV Repsol nemzetközi bajnokságot, a múlt hétvégén pedig második lett az FIM Endurance Világbajnokságban a francia GMT94 Yamaha csapattal.

„Újraírtuk a Supersport szabálykönyvét és új játékot kezdtünk az új YZF-R1-gyel, amit közvetlenül a MotoGP technológiából fejlesztettünk, így egyértelmű volt, hogy vissza kell térnünk a Superbike Világbajnokságba, hogy megmutassuk az új superbike-unk igazi tudását. Egy évet a tapasztalatszerzésnek szántunk többféle bajnokságban, ahol a Suzuka 8 óráson szerzett győzelmünkben és a nagyon pozitív eredményekben, amelyeket a csapataink Európa-szerte gyűjtöttek meg is mutatkozott a motor potenciálja. Most már készen állunk, hogy visszatérjünk a világ színpadára, és örülök, hogy a Crescentben megtaláltuk azokat az értékeket, a professzionalitást, a mérnöki gondosságot, és a szenvedélyt, ami bennünk is van" – mondta Eric De Seynes, a Yamaha Motor Europe operatív vezetője.


Hirdetés

Címkék:

alex lowes, sylvain guintoli, wsbk 2016, yamaha

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

A Superbike Rovat Hírei

Tom Sykes esése, VIDEÓ!

A Kawasaki gyári csapat versenyzője hatalmasatt bukott

Kitartásból ötösre vizsgáztak a Favaro-patronáltak

A Sport&Events Management versenyzői komoly elszántságról és kitartásról tettek tanúbizonyságot az elmúlt hétvégén.

WSBK, Misano: Olasz mámor vasárnap

A Superbike-ban is összejött a talján mesterhármas. Olasz földön, olasz pilóta, olasz motoron nyer.

WSBK, Misano: Őrületes utolsó körös dráma szombaton!

Ilyen befutót nem mostanában láthattunk motorversenyen. Az utolsó körben hasalt el az első három.
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: