Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

-1°C°/

WSBK, Misano: Őrületes utolsó körös dráma szombaton!

Szerző: triple
2017-06-17 00:00:00
Ilyen befutót nem mostanában láthattunk motorversenyen. Az utolsó körben hasalt el az első három.
Hirdetés

Ha azt hiszed, hogy ilyen forgatókönyvet csak Hollywood tud kipréselni magából, hát tévedsz! A valóság olykor minden képzeletet felülmúl. Így volt ez a Superbike-világbajnokság mai első futamán. Figyeld csak!

Már-már úgy látszott, hogy megszakad a Kawasaki nagy győzelmi sorozata. Michael Van Der Mark, a Yamaha versenyzője ragadta magához a vezetést, és már kezdett elnyúlni az üldözők elől, mikor a hátsó abroncsa egyszerűen lefordult a felniről. Így vette át a vezetést a regnáló világbajnok, Jonathan Rea, aki őrületes reflexekkel kerülte el a találkozást az aszfalton csúszó R1-essel.

A vezérkawasakis addig maradt is az élen, míg honfitársa, a ducatis Chaz Davies ki nem billentette kissé az egyensúlyából, és ezt a helyiek kedvence, a szintén ducatis Marco Melandri is ki tudta használni. Melandri nem sokáig volt képes tartani Reát, de a harmadik helye stabilnak tűnt az olasznak az utolsó körre fordulva. Csak annak tűnt, a Pirelli abroncsok ezt másképp gondolták: egy pillanat alatt kiesett Melandri alól a motor az utolsó kör közel felénél. Ám közel sem ez volt a futam nagy drámája!

Nem sokkal Melandri jelenete után Davies alatt is szitálni kezdett a Ducati, de nem volt esélye csökkentei az iramot, Rea a nyakán lihegett. Két kanyarra a vége előtt aztán Davies alatt is tapadásukat vesztették a Pirellik, a tehetetlen Rea pedig átgázolt a földön előtte elfekvő ellenfelén. Ő is padlóra került. A pole-ból induló, de az élmenők tempóját tartani képtelen Sykes nevető harmadikként (sőt, negyedikként!) aztán mégis nyerte a futamot, a yamahás Alex Lowes, és a futamot folytatni tudó Rea előtt.

Davies ott maradt a kanyarban, orvosi ápolásra szorult. A levezető körben odagurult hozzá a vétlen Rea, hogy megtudja, milyen sérüléseket okozott önhibáján kívül. A futam végi interjúban azt mondta, hogy nem tűnt komolynak honfitársa sérülése, zúzódott bordákról, fájó hátról beszélt. Később jött a hír, hogy a Rimini kórházba kellett szállítani Daviest, de egyelőre nincs semmilyen egyéb infó az állapotáról.

Új infók: Daviest mellkasi zúzódással és légzési nehézséggel kezelik. További MRI-vizsgálatok várnak rá a csapat tájékoztatása szerint. Még nem tudjuk, hogy képes lesz-e a holnapi futamon indulni.

További infók: Délután ötre kiderült, hogy Chaz Davies csigolyatörést szenvedett a balesetben. A harmadik ágyéki csigolyájának (L3) a nyúlványa törött el. Ilyen sérüléssel valószínűleg nem fog holnap indulni a második futamon a bajnoki pontvadászat harmadik helyezettje, így Rea harmadik világbajnoki címére már csak csapattársa, Sykes lehet veszélyes.

Befutó:
1. Sykes
2. Lowes
3. Rea
4. Torres
5. Fores
6. Laverty
7. Krumenacher
8. Ramos
9. Savadori
10. De Rosa


Hirdetés

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

A Superbike Rovat Hírei

Troy Bayliss visszatér!

A háromszoros Superbike világbajnok megerősítette részvételét a 2018-as ausztrál Superbike bajnokságon

Tom Sykes esése, VIDEÓ!

A Kawasaki gyári csapat versenyzője hatalmasatt bukott

Kitartásból ötösre vizsgáztak a Favaro-patronáltak

A Sport&Events Management versenyzői komoly elszántságról és kitartásról tettek tanúbizonyságot az elmúlt hétvégén.

WSBK, Misano: Olasz mámor vasárnap

A Superbike-ban is összejött a talján mesterhármas. Olasz földön, olasz pilóta, olasz motoron nyer.
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: