Motorinfo.hu - Motoros hírportál

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Csatlakozz közösségünkhöz és légy naprakész!

11°C°/17°

WSBK, Misano: Olasz mámor vasárnap

Szerző: triple
2017-06-18 00:00:00
A Superbike-ban is összejött a talján mesterhármas. Olasz földön, olasz pilóta, olasz motoron nyer.
Hirdetés

Megismétlődött a mugellói MotoGP-verseny. A Superbike-világbajnokság hetedik állomásának második futamában taroltak a taljánok. Marco Melandri, a Ducati versenyzője behúzta idei első futamgyőzelmét, na ná, hogy olasz földön! Taktikus diadal volt ez a már veteránnak számító Melandritól, a 10. helyről araszolt előre, kivárásra motorozott, és egyesével falta fel az ellenfeleket.

A rajt után Xavi Fores (szintén Ducatin) és a BMW ásza, Jordi Torres masszírozta egymást az élen, míg Fores Duksija be nem adta a kulcsot. Az Althea csapat által fűrészelgetett S1000RR tempója eleinte nagy falatnak bizonyult a Kawáknak és Melandrinak, de aztán a bajor ménes is elfüstölt.

Ekkor már Melandri diktálta a tempót az élen, mármint Torres műszaki hibájakor (kb. 6 körrel a vége előtt), a spanyol egy biztosnak látszó második helyezést bukott el, mi pedig egy szorosnak ígérkező befutót. Torrest már éppen támadni készült a világbajnok, mikor egy jobbosból való kigyorsításkor félre húzódott a BMW-vel.

Van miért ünnepelni!

Melandri előnye megnyugtató volt az utolsó körökben, egy kis lazítás is belefért neki. Ugyan fel tudott rá érni Rea, de már nem került lőtávolba a leintésig. 1.113-as fórral Melandri nyerte a futamot, ami 2014 óta az első diadala a szériában, és a 100. olasz motoros által szerzett győzelem a WSBK-ban. Ráadásul egy csattanós válasz ez a fanyalgóinak a tegnapi bukása után. Ünnepelni tehát bőven találhatnak indokot a Ducati boxában.

Rea 50 pont előnnyel távozhat Misánóból, ennyi választja el egymástól ugyanis a csapattársakat az élen. A tegnap csigolyatörést szenvedett - és a mai viadalon nem induló - Chaz Davies most még megtartotta harmadik helyét a ponttáblázaton, de Melandri ezzel a sikerével 22 pontra közelítette meg dukatis csapattársát. Ez is egy izgalmas presztízsharcnak ígérkezik a szezon hátralévő részére, persze csak akkor, ha a brit a lehető leggyorsabb felépül. A Laguna Seca-i következő versenyig lesz két szabad hétvégéje mindenkinek kipihenni a fáradalmakat és a fájdalmakat.

Befutó:
1. Melandri
2. Rea
3. Sykes
4. Van der Mark
5. Laverty

A bajnokság állása:
1. Rea (GBR), 296 pont
2. Sykes (GBR), 246
3. Davies (GBR), 185
4. Melandri (ITA), 163
5. Lowes (GBR), 141


Hirdetés

Szólj hozzá!

Mielőtt hozzászólnál, kérjük ezt olvasd el.

A Superbike Rovat Hírei

Tom Sykes esése, VIDEÓ!

A Kawasaki gyári csapat versenyzője hatalmasatt bukott

Kitartásból ötösre vizsgáztak a Favaro-patronáltak

A Sport&Events Management versenyzői komoly elszántságról és kitartásról tettek tanúbizonyságot az elmúlt hétvégén.

WSBK, Misano: Őrületes utolsó körös dráma szombaton!

Ilyen befutót nem mostanában láthattunk motorversenyen. Az utolsó körben hasalt el az első három.

Hayden él, állapota válságos.

Teganp egy amerikai TV csatorna weboldala fals információt közölt az állapotáról a családra való hivatkozással.
Hirdetés

Hirdetés

Kapcsolódó termékek: