Hirdetés
Kezdőoldal Bemutató Teljesen új Rocket III jövőre!?

Teljesen új Rocket III jövőre!?

Hirdetés

Megint egy új Triumph modelltől hangos az internet. Minden bizonnyal jövő év elején hivatalosan is bejelentik, hogy komoly fejlesztések után a márka újra gyártja a motorok nagy fehér cápáját a Rocket III-at. Október végén a dealerek már láthattak egy szkeccst egy sportos power cruiserről, kaptak egy rövid okosítást és még egy gyártás előtti teszt példánnyal is átsuhantak a színpadon. Ezek alapján a következő számokról pletykálnak, kapaszkodjatok meg: 2.5 literes kapacitás, természetesen sorban három henger, 180 lóerő (ez pont 21-el több mint a Ducati Diavel teljesítménye) 230 nm nyomaték, ha ez nem lenne elég, ezt kocogós 3000-es fordulattól produkálja.

Az új külsőt nézve biztos, hogy nem a nyugdíjas évekre fogsz gondolni. A széles fat bar kormány alatt hatalmas sportos fekete fordított villa, 330 mm-es féktárcsák Brembo fékekkel. A sokkoló méretű blokkból három leömlő két ferdén vágott rövid kipufogóba végződik kihangsúlyozva az új, iszonyat menő egyoldalú lengőkart. Mély kagylóülés segít majd a motoron maradni, ha elszabadul az erő. A rajzon közép lábtartók és halványan előre tolt lábtámaszok is láthatóak.

Prémium kategória lévén a technológiai osztály is kitett magáért, kipörgés gátló, ABS, giroszkópos dőlés erőérzékelő, több vezetési mód. A TFT műszerfalra bluetooth-on multimódban mehet a térkép vagy a Gopro. Kulcs nélküli indítás, tempómat és állítólag még indulás segítő is rendelkezésünkre fog állni, nem mintha sokat kéne babrálni vele, tekintve hogy egy vitorlás hajót elhúz alapjáraton. A britek nem erősítették meg de nem is cáfolják a dolgot, részletek jönnek jövőre. Hosszú távon elég valószínű, hogy a korábban megszokott túra és roadster kivitelben is bemutatják.