EST. 2002

Teljesen új Rocket III jövőre!?

Megint egy új Triumph modelltől hangos az internet. Minden bizonnyal jövő év elején hivatalosan is bejelentik, hogy komoly fejlesztések után a márka újra gyártja a motorok nagy fehér cápáját a Rocket III-at. Október végén a dealerek már láthattak egy szkeccst egy sportos power cruiserről, kaptak egy rövid okosítást és még egy gyártás előtti teszt példánnyal is átsuhantak a színpadon. Ezek alapján a következő számokról pletykálnak, kapaszkodjatok meg: 2.5 literes kapacitás, természetesen sorban három henger, 180 lóerő (ez pont 21-el több mint a Ducati Diavel teljesítménye) 230 nm nyomaték, ha ez nem lenne elég, ezt kocogós 3000-es fordulattól produkálja.

Az új külsőt nézve biztos, hogy nem a nyugdíjas évekre fogsz gondolni. A széles fat bar kormány alatt hatalmas sportos fekete fordított villa, 330 mm-es féktárcsák Brembo fékekkel. A sokkoló méretű blokkból három leömlő két ferdén vágott rövid kipufogóba végződik kihangsúlyozva az új, iszonyat menő egyoldalú lengőkart. Mély kagylóülés segít majd a motoron maradni, ha elszabadul az erő. A rajzon közép lábtartók és halványan előre tolt lábtámaszok is láthatóak.

Prémium kategória lévén a technológiai osztály is kitett magáért, kipörgés gátló, ABS, giroszkópos dőlés erőérzékelő, több vezetési mód. A TFT műszerfalra bluetooth-on multimódban mehet a térkép vagy a Gopro. Kulcs nélküli indítás, tempómat és állítólag még indulás segítő is rendelkezésünkre fog állni, nem mintha sokat kéne babrálni vele, tekintve hogy egy vitorlás hajót elhúz alapjáraton. A britek nem erősítették meg de nem is cáfolják a dolgot, részletek jönnek jövőre. Hosszú távon elég valószínű, hogy a korábban megszokott túra és roadster kivitelben is bemutatják.

ugrás fel