EST. 2002

Hétvégén Magyarországra figyel az Enduro-világ!

23 év után tér vissza hazánkba az EnduroGP. Terepmotoros világsztárok és magyar menők Parádfürdőn. Ez vár ránk a hétvégén.

ELŐZMÉNYEK

 • 23 év után rendez ismét Enduro-vébét Magyarország
 • 1990-ben a Hungroring, ’92-ben és ’94-ben Cserénfa volt a házigazda
 • Terepmotoros világesemény legutóbb 2006-ban volt Magyarországon. Nyáregyházán rendeztek MX3-as vébét.

 

A HELYSZÍN

Parádfürdő egy 2000 fős település a Mátra északi lábánál a Tarna völgyében. Parádfürdő könnyen elérhető a 24-es számú főúton. Legközelebbi város: Gyöngyös és Eger 30 km 35 perc autóval. Legközelebbi reptér: Budapest 113 km 90 perc autóval.

 Biaggi saját capata 2017
Steve Holcombe, a kriálykategória jelenlegi éllovasa

RENDEZVÉNY

Az esemény 2017. június 23-a és 25-e közt zajlik, de a csapatok már az előző napokban elfoglalják főhadiszállásaikat. A pénteki nap fő eseménye a 17 órakor kezdődő Supertest, ahol egy parallel épített pályán csapnak össze a bajnokság indulói. Ez a versenyforma igen közkedvelt a nézők körében, hiszen kis helyen zajlik egy akadályokkal telitűzdelt pályán. A pénteki „bemelegítés” színvonalát a rendezők egy neves hazai zenekar koncertjével tervezik emelni, melynek helyszínéül a már használaton kívüli prológ pályája szolgál.

A verseny végkimenetele szempontjából létfontosságú offroad napok szombaton és vasárnap egyaránt 9.00 órakor veszik kezdetüket. A pilóták napi 3 kört tesznek meg, és körönként 3 különböző jellegű (cross, enduro és extrám) speciál szakaszon mérik össze tudásukat. A versenyzőknek naponta kb. 200 km-t kell megtenniük, ami 7 és fél óra motorozást jelent. A tesztek könnyen megközelíthetőek, és igazán látványosnak ígérkeznek. Az összekötő részeket megadott szintidőn belül kell teljesíteni, és a kijelölt időellenőrző állomásokra pontosan kell érkezni. A nap végén az lesz a győztes, akinek a legkisebb az összideje, a büntető mp-ket is beleszámolva. Mindkét versenynapot külön díjazzák Női, Ifi, Junior, GP2 és GP kategóriában a nap végi díjkiosztó ceremónián.

 

3 MAGYAR INDULÓ

Sajnos sok magyar endurós menő sérült, ezért csak három hazai versenyző vesz részt a Magyar Nagydíjon. Közülük a lenagyobb név, ifjabb Németh Kornél, aki korábban kiváló krosszos volt (a legeredményesebb magyar), de most az endurokrosszban és az extrém endurózásban bontogatja a szárnyait. Ez lesz az első világbajnoki fellépése klasszikus enduro versenyen.

Holló Bence számára nem ismeretlen a VB légköre, hiszen tavaly az Olasz Nagydíjon pontszerző helyen végzett a GP2 kategóriában. Főállásban egyébként erdész, számára a motorozás csak hobbi. Parádon lakik, vagyis neki a szó legszorosabb értelmében ez hazai verseny lesz.

Harmadik magyarként Jager Norbert nevezett be a Magyar Nagydíjra.


Németh Kornél így edzett a GP-re

 

17 VILÁGBAJNOK, 30 VB-CÍMMEL

A Magyar Nagydíj mezőnye Parádfürdőn igazi sztárparádét ígér. 17 világbajnokot láthatunk, akik összesen 30 vb-címmel büszkélkedhetnek, vagyis a jelenkori endurózás legnagyobb alakjai állnak rajthoz most hétvégén kis hazánkban.

A Magyar GP-n induló enduro világbajnokok:

 • Laia Sanz (spanyol) 5 vb-arany
 • Matthew Phillips (ausztrál) 4
 • Christophe Nambotin (francia) 3
 • Mathias Bellino (francia) 2
 • Giacomo Redondi (olasz) 2
 • Eero Remes (finn) 2
 • Jamie McCanney (brit) 2
 • Daniel McCanney (brit) 1
 • Davide Soreca (olasz) 1
 • Alex Salvini (olasz) 1
 • Thomas Oldrati (olasz) 1
 • Cristobal Guerrero (spanyol) 1
 • Lorenzo Santolino (spanyol) 1
 • Jeremy Joly (francia) 1
 • Romain Dumontier (francia) 1
 • Mikael Persson (svéd) 1
 • Steve Holcombe (brit) 1

 Biaggi saját capata 2017
Josep Garcia, a GP2-es géposztály jelenlegi éllovasa

 

A MAGYAR GP HIVATALOS PORGRAMJA:

06.21. Szerda
14.00 – a paddock megnyitása

06.22. Csütörtök
9.00 – a paddock megnyitása
14.00-18.00 – a versenyzők edzéslehetősége

06.23. Péntek
11.00-14.00 – adminisztratív és technikai ellenőrzés
18.00-21.00 – a szuperteszt (prológ)

06.24. Szombat
9.00 – rajt
18.00 – díjkiosztó

06.24. Vasárnap
9.00 – rajt
18.00 – díjkiosztó

részletesebb program: http://motorinfo.hu/wp-content/uploads/2017/06/endurogp_program.jpg

 Biaggi saját capata 2017
A rendezvény térképe

 

ÁRAK A MAGYAR NAGYDÍJON

Ingyenes belépés
A fesztivál, a pénteki szuperteszt, a szombati és a vasárnapi enduro és extrém teszt teljesen ingyenes.

Egy kivétel, a krossz teszt
Belépőt kizárólag csak a krossz teszten kell fizetni. A belépő ára 1000 forint/fő (4 euro). De! Ez az egy jegy szombaton és vasárnap is érvényes. A 14 év alatti gyerekeknek teljesen ingyenes a Magyar Nagydíj. Ha valaki GP of Hungary pólót visel, annak is teljesen ingyenes a belépés. Míg a krossz teszt belépőjével megtekinthető az a szenzációs veterán motor kiállítás, amely 300 különböző motorkerékpárt mutat be. Emellett a 3 speciál szakaszon büfé várja a nézőket, míg folyamatosan élő közvetítés tájékoztatja a nézőket a versenyek alakulásáról.

Parkolás
A parkolás díja 500 forint (2 euro). A parkolást jól látható tájékoztató táblák fogják segíteni. A parkolók úgy lettek kialakítva, hogy az adott speciálokon a nézői pontok 5 perc séta alatt elérhetőek legyenek.

ugrás fel