EST. 2002

Jorge Lorenzo a DAZN új kommentátora

A MotoGP egykori spanyol sztárja Álex Crivillével és Carlos Checával közösen fogja kommentálni az idei év futamait. Kevés autentikusabb személyt lehet elképzelni a világon Lorenzonál, erre a szerepre. Igazi megosztó személyiség, aki szinte mindent tud a kulisszák mögötti életről, beleértve a technikai nüanszokat is.

„ Nagyon szeretnék kommentálni. Miután visszavonultam, egy csendesebb élet mellett döntöttem. Alázattal érkezem, mert tudom ez valami új számomra, és még sokat kell tanulnom. De sok tapasztalatom van abban, amiről beszélni fogok, és sokat tudok majd hozzá a tenni a nyilvánosság számára.„

„ Úgy gondolom sok technikai frissességet hozhatok, hiszen az elmúlt 4-5 évben mindhárom nagy márkánál megfordultam. Tökéletesen ismerem a motorokat.”

Persze nem hagyta ki, hogy kicsit oda szóljon a kollégáknak: „MotoGP bajnok voltam, és ez különböztet meg azoktól a kommentátoroktól, akikkel a DAZN eddig rendelkezett.”

Lorenzonak vannak tippjei is az idei évre. Elárulta, hogy a Moto3-ban le van maradva és fel kell zárkóznia, de a Moto2-ben Pedro Acosta szereplését emelte ki. Szerinte csodálatos a teljesítménye és ha sikerül megnyernie az idei évet, akkor két géposztályban lehet újonc bajnok, amivel történelmet írna. A MotoGP-ben szerinte Marquez sérülése óta nincs egyértelmű favorit. Természetesen Fabio Quartararo a esélyes, de a top7-ből is nyerhet bárki. „Úgy gondolom, hogy a Ducati előbb-utobb nyerni fog. Szerintem idén rájuk kerülhet a sor.”

nyitókép: DAZN

ugrás fel