EST. 2002

Kawasaki Ninja ZX-10RR Heritage Experience – emlékezés az elődökre

Tavaly Argentínában rendezett WorldSBK futamon, a KRT gyári versenyzői két egyedi eltérő de egyedi fényezésű motorral versenyeztek. A közönség körében akkor siker volt a két történelmi Kawasaki megjelenésének újra gondolása (Gpz900R és ZXR750-H), hogy a gyártó úgy döntött gyárt két darabot eladásra.

A Jonathan Rea és Alex Lowes által használt motorok mindegyike komoly mérföldkő volt a Kawasaki életében. Az 1980-as évek legendás motorja elsőként használta a Ninja nevet, míg a ZXR750-et olyan versenyzők vitték sikerre, mint Scott Russel vagy Aaron Slight.

A Kawasaki két motorhoz gyártott két egyedi idomszettet, melyet a Barcelona melletti KRT műhelyben szereltek össze. Mindegyik replikából csak 1 példány készült. A csomaghoz tartozik egy eredetiséget igazoló tanúsítvány, egyedi bőrruha és egy találkozó a WorldSBK csapattal a hivatalos teszten (Barcelona). Valószínűleg a vásárlók 30 percet motorozhatnak is a két versenyzővel a pályán.

A bőrruhákt két különböző gyártó szállította, az RST a Gpz900R színeiben, míg az Alpinestars a ZXR750 mintáját készítette. A motorok a különleges idomszetten kívül, Akrapovic Kawasaki Heritage Limited Edition kipufogó csövel, Valter Moto fékkarraé és állvánnyal, valamint GB Racing bukógombákkal lettek felszerelve.

Bár az aukció szeptember 16-án lezajlott az eBay platformján, a design még jó ötletként szolgálhat egy kis „pimpelésnél”.

ugrás fel