EST. 2002

Kitartásból ötösre vizsgáztak a Favaro-patronáltak

A Sport&Events Management versenyzői komoly elszántságról és kitartásról tettek tanúbizonyságot az elmúlt hétvégén.

Sebestyén Péter és csapata, az SSP Hungary by Pedercini Racing bizakodóan várták a második edzésnapot Misanoban. Az eddigi versenyek alkalmával felmerülő problémákra sikerült a versenyzőnek szerelőivel megoldást találni. A szombati első edzésen a futómű új beállításai folyamatosan a legideálisabb tartományban mozgott és végig jól dolgozott a motor eleje a kanyarokban.

“Végre nem kellett a kanyarokban küzdeni a motorral, megtaláltuk a megfelelő beállítást a misano-i pályájra. Az időmérőre magabiztosan mentem ki, sajnos a sors közbeszólt, és ezen a hétvégén tényleg minden a bizonyításról szólt nekem. Ha nem is vagyok elégedett az eredménnyel teljesen, de a mostani hétvégéből látszik, hogy az előttünk álló négy versenyen hozhatjuk az éves célt. “ – nyilatkozta Sebestyén Peti vasárnap délután a futamot követően.

A versenyző szombaton az időmérő edzésen egy balszerencsés kicsúszást követően, – a motor eleje a pályán lévő szennyeződés miatt a gyorskörön megcsúszott, a versenyző nem sérült meg, így a vasárnapi futamra az újra felkészített motorral fel tudott állni a rajtrácsra. Viszont mért idő hiányában a legutolsó 34. helyről vághatott neki a misano-i futamnak.

Vasárnap óriási versenyben bizonyította Sebestyén Peti, hogy a mögötte álló csapat és ő tökéletes összhangban vannak. A rajtot követően körönként hozta fel magát az él felé, és nem sokon múlott a pontszerzés a Supersport világbajnokság európai futamán, Peti a 17. helyen zárta a versenyhétvégét.

Várnai Andrea az SSP Hungary by Pedercini Racing team managere szerint a hétvége – “Egy igazi elszánt harcos hétvége volt. Nagyon örültem, hogy versenyzőnk bebizonyította, hogy az elmúlt időszak tapasztalatai őt is csak erősebbé tették, és az elkövetkezendő évek felé kitűzött céljaink tudnak reálisak lenni. A legjobbkor jött az a fajta eredményesség, amit a csapat a hétvége folyamán együtt teljesített. Ez egy hatalmas löketet ad mindenkinek a nyári szünet előtt. Peti mögött egy igazán jó szerelőgárda van, akikkel megértik egymást. Ez egy technikai sport, tudjuk, hogy sok mindennek össze kell állni, hogy a legjobb eredmény megszülessen. Hosszú lesz a szünet az augusztusi lausitzringi versenyig, de nem állunk meg. A pihenőidőszakra teszteket, felkészülési versenyeket és sok edzést tervezünk. Mi egy kis csapat vagyunk, a nagy gyáriakhoz képest, de a jól szervezett és összehangolt munka, az elszántság és a sportba tett szeretett, ami a csapatunk minden egyes tagjában benne van, sokkal erősebbé tesz bennünket.”

A versenysorozat csapatai előtt egy hosszabb pihenőidőszak áll a következő versenyig, de természetesen a magyar csapat nem pihenéssel tölti az előttük álló két hónapot. Hazaérkezik Peti Kawasakija, edzések és tesztek állnak a versenyző előtt, mind fizikálisan, mind pszichésen. Az augusztusi Magyar Bajnokság Hungaroringi futamán, pedig csapat tervei szerint a magyar rajongók is láthatják Sebestyén Petit indulni.

A Sport&Events Management legfiatalabb versenyzője Görbe Soma hétvégéje is a kitartásról szólt.

A CIV Ohale GP – 0 olasz versenysorozat modena-i futamán a fiatal versenyző Q2-ben egy hatalmasat esett, a helyszínen a mentők rögtön az orvosi központba szállították, de szerencsére kisebb zúzódásokkal megúszta az esést Soma. Ennek a hétvégének számára a mérlege három bukás, aminek az okát szerelői még keresik, mert mindháromszor a motor hátulján ment el a tapadás.

Soma fiatal és eddigi mérlege alapján, az előző versenyen is dobogón állt, meg kellett tapasztalnia a bukást és az abból való felállást.

“Sajnos ez most így alakult, a vállam fáj. De szerencsére nem történt nagyobb bajom. Azt tudom, hogy legközelebb jobban sikerül a verseny, ez engem csak megerősít.” – mondta Soma, aki már a MotoGP kiskapujában versenyzik.

Ezen a hétvégén Stefano Favaro a Sport&Events Management alapítója is kint volt Olaszországban Misano és Modena között ingázott az általuk képviselt két versenyző futamain.

“Jó érzés volt kint lenni, a motorversenyzés egy összetett technikai sportág. Sok apró részletnek teljesülnie kell, hogy eredmények szülessenek. Mind a két versenyzőnk ezen a hétvégén önmagával és a technikával is küzdött. Bukások voltak, de szerencsére egyikőjük sem sérült meg. Mikor Talmácsi Gáborral elkezdtem dolgozni 8 évre volt szükségünk, hogy világbajnok legyen. Most itt van két fiatal tehetség, mindketten elértek már szép sikereket, a cél az, hogy az eddigi eredményeket összefogjuk egy jó háttérrel és a dobogó nem elérhetetlen! A magyar fiúk sokszor sok helyen bizonyítottak már, én örömmel dolgozom velük.” – tette hozzá Stefano Favaro.

ugrás fel