EST. 2002

Kovács Bálint: „Indulhat a hadjárat az IDM-ben”

A H-Moto Team pilótája nem akármilyen körülmények között folytatja idei szezonját, ugyanis a hétvégén a Sachsenringen megkezdődik az IDM 2023-as szezonja, ahol Kovács Bálint teljes szezont teljesít a BMW gyári csapatával, a BCC Alpha Van Zon BMW-vel. A 21 éves motoros alaposan felkészült a világ egyik legerősebb bajnokságában való szereplésre.

A H-Moto Team versenyzője az Endurance-világbajnokság mellett – ahol a szlovák Maco Racing Team versenyzőjeként indul – az IDM Superbike kategóriájában is rajthoz áll. Ráadásul a német bajnokság egyik legjobb csapatával, a BCC Alpha Van Zon BMW-vel, akiktől Bálint gyári szerződést kapott az idei szezonra.

Alaposan felkészült az idényre a 21 éves motoros, ugyanis a csapattal több teszten is részt vett – a spanyolországi Cartagenában három napon keresztül ismerkedett a 2023-as BMW-vel – míg az elmúlt hétvégét is gyakorlással töltötte. Assenben egy utcai BMW-vel száguldozott a legendás aszfaltcsíkon: a csapattal remek időben sikerült jó köröket mennie, ráadásul sikerült egy olyan alapbeállítást megtalálniuk, amire építhetnek a sachsenringi versenyhétvégén.

Bálint elmondta, amikor a KTM Kupában versenyzett juniorként, már megismerte a pályát, most a pénteki 3 szabadedzésen ezeket az emlékeket kell majd előhívnia a fejéből. Úgy érzi, a két szombati időmérőre minden készen áll majd, és a vasárnapi két futamon mindenképpen a legjobbakkal szeretne vetélkedni.

„Nagyon hamar megtaláltam mindenkivel a közös hangot, és ami a leglényegesebb, új szerelőmmel és a motorral is egészen összecsiszolódtam, így merész álmaim vannak az idénynyitóval kapcsolatban. Egy biztos, a pénteki, összesen száz perc alatt kell mindent rendbe tennünk, hogy aztán szombattól maximálisan tudjak a feladatomra koncentrálni. Elsőszámú feladatom, hogy pénteken egy komoly ezres motorral is megtanuljam a pályát, ahonnan egyébként kellemes emlékeim vannak, hiszen a KTM kupában itt harmadik voltam az időmérőn.” – fogalmazott Kovács Bálint.

A versenyző hozzátette, aki szeretné élőben nézni a versenyeket, az megteheti a szervezők által működtetett YouTube-csatornán.

Az IDM 2023-as menetrendje

05.12. – 05.14. – Sachsenring
06.02. – 06.04. – Oschersleben
06.23. – 06.25. – Most
07.21. – 07.23. – Schleizer Dreieck
08.04. – 08.06. – Red Bull Ring
08.18. – 08.20. – Assen
09.22. – 09.24. – Hockenheim

ugrás fel