EST. 2002

SCHUBERTH E2: Végtelen kaland

A SCHUBERTH E2 a német márka második generációs kalandtúra sisakja és a második modell a SCHUBERTH kínálatában, amely a P/J dupla homologizáció és az új ECE 22.06 szabvány követelményeinek is megfelel. A SCHUBERTH E2 tökéletesen egyesíti a C-sorozat modelljeinek híres kényelmét az agresszív kinézettel és az off road bukósisakok célszerűségével. Az új E2 a SCHUBERTH legújabb biztonsági, aerodinamikai és aeroakusztikai fejlesztéseit integrálva készül.

A SCHUBERTH-nél minden termékfejlesztés középpontjában a biztonság áll. Az új E2 üvegszálas kompozit héja a megnövelt ütéselnyelő képesség és a tömeg minimalizálása érdekében a a SCHUBERTH szabadalmaztatott Direct Fibre Processing technológiával, szénszálas erősítéssel készül.

“Az E2-vel újabb mérföldkőhöz érkeztünk azon az úton, amely végén minden modellünk már az ECE 22.06 szabvány szerint készül. Nagyon büszke vagyok arra, hogy a belsős szakértőink projekt-csapata és külsős partnereink töretlen lelkesedése lehetővé tette, hogy a pandémia okozta nehézségek ellenére megszülethessen az új E2” – mondja meg Christoph Klotzbach, a SCHUBERTH vezérigazgatója.

Az új E2 fejlesztése során a mérnökök és a tesztvezetők hosszú órákat töltöttek a SCHUBERTH szélcsatornájában és az úton a bukósisak tökéletesítésével. A légellenállás és a vibráció minimalizálása érdekében kiemelt figyelem összpontosult a sild fejlesztésére, ahogy a tökéletes szellőzés elérése érdekében a szellőzőnyílásokra is. A SCHUBERTH az E2-vel többféle módon konfigurálható bukósisakot kínál a vásárlóinak. A sild azon túl, hogy három pozícióba könnyen állítható, nagyon egyszerűen le is vehető.

A biztonsági szempontokat a kényelem követi a SCHUBERTH-nél. A hosszú távú országúti vagy terepmotorozás során kulcsfontosságú a szellőzés és hűtés hatékonysága. Az új SCHUBERTH E2 állvédője dupla szellőzőnyílást kapott, a felső nyílás megelőzi a plexi párásodását hideg időben, az alsó szellőzés pedig további légáramlást biztosít extrém meleg időben. Az off road motorozással együtt jár a por, a sár és a rovarok. Annak érdekében, hogy semmi se juthasson a bukósisak belsejébe, az állvédő szellőzőnyílása cserélhető és mosható légszűrőt kapott. Továbbá a fej páratlan hatékonyságú hűtése érdekében kétállású felső szellőző és megnövelt légterelőbe integrált hátsó, kilépő nyílás biztosít kiváló légáramlást a legmegterhelőbb körülmények között is.

A kényelmet alapvetően befolyásolja a bélés illeszkedése és minősége. Mint minden SCHUBERTH bukósisak esetében, a szigorú OEKO-TEX® szabványnak megfelelő, csúcsminőségű, antibakteriális, olasz anyagból készül az E2 bélése is. A SCHUBERTH E2 tökéletes illeszkedést és így páratlan kényelmet biztosít bármilyen fejforma esetén a SCHUBERTH INDIVIDUAL PROGRAMBAN elérhető, a személyre szabást lehetővé tévő alternatív béléselemekkel.

Az új E2-t kommunikációs rendszer fogadására előkészítették, három beépített antennával (FM-rádió, Bluetooth, Intercom) és a legújabb HD hangszórókkal hagyja el a gyártósort, így néhány mozdulattal üzembe helyezhető a Plug and Play rendszerű opciós modulok és a HD BOOM mikrofon behelyezésével. Az SC2 nevű SCHUBERTH kommunikáció a legújabb Sena 50 alapú Mesh rendszer, amely gyakorlatilag korlátlan számú felhasználó kapcsolódását teszi lehetővé Advanced Noise Control-lal biztosított minőségben két kilométeres távolságon belül.

“A tavaly bemutatott C5 bukósisakra kapott nagyon pozitív visszajelzések után, nagy örömmel kínáljuk az új E2-t, ami ebből adódóan a C5-öt sikeressé tévő összetevőkre épül. Bár külső körülmények miatt időbe fog telni, mire minden viszonteladót ki tudunk szolgálni világszerte, de remélem hogy hamarosan mindenki a kedvenc színvel vagy dekorjával választhat az E2 sisakok közül” – mondja Matteo Schieppati, a SCHUBERTH motoros bukósisak részlegének vezetője.

2023-ban a SCHUBERTH E2 két dekorcsalád négy, illetve három színváltozatában, ezeken kívül pedig háromféle alapszínben lesz kapható. Kétféle héjméretben készül, összesen hétféle méretben XS(53) – 3XL(65), hogy a lehető legnagyobb kényelmet és biztonságot garantálja. Az egyszínű modellek javasolt kiskereskedelmi ára 699 Euro, a dekoros változatoké pedig 799 Euro lesz. Ahogy az utóbbi években már megszokottá vált, 2023 tavaszától Magyarországon öt kiemelt hivatalos SCHUBERTH márkakereskedőnél kipróbálhatók lesznek E2 tesztsiakok S, M, L és XL méretben.

ugrás fel