EST. 2002

Sisakfestés lépésr?l lépésre

Most már az alap megfestése volt „csak” hátra. Egy metál sötétkéket használtam ehhez, ilyen lett a két oldalt lév? minta belseje és a Zsolt által kitalált méhsejt minta kontúrja. Ezeket a helyeket megfújtam ezzel a kékkel. Az el?re bet?vágóval kivágott méhsejt sablon matricát feldarabolva a kék flekkekre ragasztottam. Most egy világos metál kékkel telibe fújtam a sisak még szabadon maradt felületeit. Eztán levettem a méhsejt pozitívját és a széleit elködöltem ezzel a kékkel.

Fokozatosan elkezdhettem leszedni a takarásokat, színenként. Mikor „kicsomagoltam” a sisakot, néhány apró javítás után készen volt a festés. A homlok részre megfestettem a Berik szemeket és az állra a saját logómat feketével. A sisak tetején végigfutó világító sárga részt még árnyékoltam pirossal a plasztika érdekében.

Sajnos a lakkozásnál nem várt kellemetlen meglepetés ért, több helyen felmaródott a világító piros szín. Rájöttem, hogy azért, mert ide fényes festéket fújtam, miután a matt elfogyott és ez a festék nem bírta a lakkot. Száradás után kijavítottam, teljes csiszolással és a kritikus részek újra festésével. Újabb lakkozás után már minden stimmelt. Elkészült a sisak, szerintem jobb lett, mint a tavalyi, remélem sokszor látható lesz majd ezeken az oldalakon is, sokak megelégedésére.

Mike Tamás

www.miket.hu (30)9443617

A kész sisakot, a Superzone motoros boltban (Duna Plaza) vehette át a mi Benzsónk.

ugrás fel