EST. 2002

Superbike Thailföld 2018

A mostani verseny hétvége egyik nagy kérdése volt, hogy Melandri képes lesz megismételni az első futamon nyújtott teljesítményét.

Azonban Marco minden igyekezete ellenére nem volt versenyképes a futamon míg Rea és a Kawasakival behúzta az első futamot. Ráadásul mivel az olasz hátul végzet erősen meg is közelítette a pontversenyben a tavalyi győztes.

A hétvége egyik meglepetése a Honda színeiben versenyző Camier volt aki az első sorból rajtolhatót és az előkelő 4. helyre hozta be a motort. A nemrégen érkezett versenyző teljesítménye csapattársa fényében is kiemelkedő aki utolsó lett a CBR1000RR nyergében.

Az Ő teljesítményét is felülmúlta azonban a Barni Racing versenyzője Fores aki a második helyen ért célba.

Melandri sajnos a második futamon sem tudott győzedelmeskedni és többször alul is maradt a Reával vívott csatákban. Igaz a második futamban a Kawasakik sem találták a helyüket.

A Yamahák viszont annál inkább, a futam elején még egymást is kerülgetve vezették a versenyt és csak később érkezett meg rájuk Davis aki végül gyönyörű motorozással meg is nyerte a második futamot. Rea a végére tudott hajrázni és feljött a negyedik helyre ami értékes pontokat jelentett és átvette a vezetést.

Az új szabályok izgalmasabbá tették a versenyt és olyan márkákat is láthatunk végre csatázni mint a Honda. A szezonban eddig még csak a Ducati és a Kawasaki tudott győzedelmeskedni de a Yamaha versenyzők is közel kerültek a dobogó legfelső fokához.

Az Aprilia Milwaukee csapatához tartozó Eugene Laverty az első futamban kilencedik helyen fejezte be a versenyt míg a másodikban bukott. Szeméremcsontját törte és kétséges, hogy 3 hét alatt felépül és ott lehet az aragóniai futamon.

Hasonlóan járt Torres és az MV Augusta is, az első futamot befejezték de a másodiknál kiestek a versenyből. A francia Baz Loris a 11. és a 12. helyet szerezte meg a BMW S1000RR nyergében.

ugrás fel