EST. 2002

Transzszibériai motorozás

Húszezer kilométernél is hosszbb utazásra határozta el magát a velencei Marco Polo Team három tagja egy, európai motorosok által aligha ismert útvonalon, keresztül Eurázsián. A transzszibériai motorozás jótékony céllal valósul meg Velence és Hiroshima között, és átvezet a helyenként barátságtalan Szibérián, a titokzatos Mongólián és a leny?göz? Japánon, ahol a természet érintetlen szépségét futurisztikus óriásvárosok ellensúlyozzák.

A három pilóta civil szervezetek segítségével a felkel? nap országában éppúgy gy?jt adományokat, ahogyan indulás el?tt, a januárban esedékes padovai Bike Expón. A bevétellel a fehéroroszországi Zitcovjci árvaházát támogatják, ahol a csernobili atomkatasztrófa által sújtott gyerekek élnek. Ezenkívül a motorosok több mint ezer darab, olasz kisiskolások által origami technikával készített papírdarut visznek magukkal Hiroshimába a béke üzeneteként.

A távot speciálisan felkészített BMW-kkel teszik meg a csapat tagjai. A tundrán, tajgán, sivatagon átviv? nagy kalandról dokumentumfilm is készül, az útinapló pedig a www.transiberiana2007.com weboldalra kerül majd föl. Az olasz motorosok Hiroshimáig viv? útja háromezer-ötszáz kilométerrel lesz hosszabb, mint a 2005-ös, Pekingbe vezet? túra.

ugrás fel