EST. 2002

Új dragbike Európa-csúcs

Szöveg: szabb

Az elmúlt hétvégén került megrendezésre a dragster Európa bajnokság utolsó futama a legendás hír? angliai Santa Pod versenypályán, ahol a svéd Top Fuel Európa bajnok Peter Svensson új csúccsal nyerte meg a versenyt!

Péntek reggel az els? kvalifikáción egy motorhiba miatt csak 9,8mp-s id?eredménnyel gurult be a célba. Másfél órás szervizelés után a motor készen állt a második kvalifikációra ahol aztán jól betapadt a rajtban és így sikerült egy 6,003-s id?vel az élre ugrani.

A RacePac elemzése után kiderült, hogy meglehet az 5mp-s id? ha még több üzemanyagot kap a motor. A soron következ? futamnál mind a motor, mind a kuplung olyan beállítást kapott, aminek elégnek kellett lennie az 5mp-hez. Szombaton kés? délután a leveg? szinte jobb nem is lehetett, volna, kellemes h?vös és oxigénben gazdag.

A rajtot elhagyva a motor szinte repült és Peter új Európa rekorddal (4. legjobb id? a világon!) 5,881mp és csak 224 mérföld/órával szakította meg a célvonalat úgy, hogy 300 méterig kitámasztón volt a motor és 350 méternél Peter a gázt elcsukta. Ez a valaha mért legjobb id? az USÁ-n kívül. 1/8 mérföldnél 3,87mp id?vel és 202 mérföldes sebességgel száguldott. Egy kis szösszenet lent.

ugrás fel