EST. 2002

11. helyről ütötték ki Sebestyén Petit a vasárnapi VB futamon!

A szombati erős verseny után magabiztosan várta a HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző Sebestyén Peti a vasárnapi versenyt. A rajt remekül sikerült, a 11. helyen motorozott Peti, ám sajnos a verseny végén  egy másik versenyő sportszerűtlen manőverével kiütötte Őt. Bár az esést sikerült elkerülni, rengeteg időt és pozíciót vesztett a VB egyetlen magyarja.

FIM Superbike World Championship, Round 04, 22-25. July 2021, WorldSSP, Assen, Netherlands

Már a reggeli warm up-on is technikai problémákkal küzdött Sebestyén Peti és csapata az Evan Bros. Racing Team. Ennek ellenére azonban mindenki bizakodva várta a hétvége második futamát, hiszen szerettek volna a szombati tapasztalatok alapján ismét egyet előre lépni.

“Nem igazán örülök a mai napnak, a tegnapi stabil verseny után reméltem, hogy ma sikerül még jobb eredményt elérni. A 11. helyen haladtam, ami pozícióban nem rossz, de tempóban nagyon küszködtem, úgy tűnik, hogy rossz irányba mentünk el a beállítások terén. A végén az egyik  pilóta nekem jött, sikerült megfognom, hogy ne legyen belőle esés. A sóderágyban azért nem volt könnyű dolgom, köszönet Czúni Lacinak és a CL4 Motorsportnak a cross edzésekért, mert arra ennél a manővernél nagy szükségem volt.smile Nagy kár a mai napért, Navarrára viszont drasztikus változtatásokat kértem a csapattól.” – értékelt a HUMDA pilótája.

A Superbike-világbajnokság 2 hét múlva, augusztus 20-án tér vissza Spanyolországban, Navarrában, ahol Mosthoz hasonlóan először rendeznek majd futamot.

ugrás fel