EST. 2002

2010 világbajnoka a Superbike-ban: Max Biaggi

Minden bizonnyal a legszebb hétvégéjén van túl Max Biaggi, pedig nem kevés szép hétvége van már a háta mögött. Négyszer nyert már vébét, mindannyiszor a 250-es gyorsasági géposztályban, 1994 és 1997 között. Azaz nem tegnap. Most pedig, 2010-ben ? az els? olasz nemzetiség? motoros, aki megnyeri a Superbike-ot.

Az els? SBK Maxnak, az olaszoknak, hazai pályán ráadásul, és az Apriliának is. Történelem. Ennyi. ‘Óriási nap volt, nagyon akartam, hogy így legyen. Az elmúlt években sokszor éreztem, hogy nem azon a helyen vagyok, ahol a leginkább kifejezésre tudnám juttatni a képességeimet.’

‘Éppen ezért választottam ezt a világot, a Superbike-ot, a megfelel? emberekkel, mert a motorport nem csak sebességr?l, gumikról és beállításokról szól. Örömforrás és szórakozás is, és én ezekkel a srácokkal, ezzel a csapattal érzem otthon magam. Mindenkinek köszönöm: az együttesnek, az Apriliának, a Piaggio csoportnak és elnökének egyaránt’ – mondta a Biaggi Imolában.

És igen: vb-címet nyer egy ‘új’ motor, az Aprilia RSV4-ese egy tapasztalt és hozzáért? versenyistálló keze alatt. ‘Nem volt könny? szezon, sok pilóta volt képes futamot nyerni és ha valamelyikük is kiegyensúlyozottabb, könnyen megnehezíthette volna a dolgunkat’ – így az elemzés az újdonsült, immár ötszörös világbajnoktól.

Némileg a háttérbe szorult az ünneplés okán Carlos Checa, aki konkrétan élete legszebb hétvégéjeként jellemezte az imolait: ‘Minden tökéletesen ment, életem legjobb két versenyét futottam. Az edzéseken nem volt minden a helyén, de a versenyekre minden összeállt. Örülök, hogy mindezt a Ducati és az Althea csapat hazai versenyén vihettük végbe.’

ugrás fel