EST. 2002

35. GWEF Találkozó

A múlt héten (június 27-től július 1-ig) a szlovéniai Velenje városában, hogy egy ötnapos rendezvény keretében megünnepeljék a Gold Wing Európai Egyesület (Gold Wing European Federation, GWEF) első tulajdonosi találkozójának 35. évfordulóját.

Az 1983-ban alapított szervezet célja az információáramlás biztosítása, a nemzetközi kapcsolatok erősítése, valamint barátságok és közös tevékenységek létrejöttének elősegítése a Gold Wing klubok és a tulajdonosok között. Az általuk szervezett, németül Treffennek (vagyis találkozónak) hívott összejövetelt minden évben legalább húsz országban megrendezik.

A központi eseményt, melyen a GWEF-hez tartozó összes állam részt vesz, 2003 óta ötévente hozzák fedél alá. Idén is rendkívül széles réteget vonzott a találkozó, 19-től egészen 81 éves korig érkeztek motorosok a 26 tagországból, de 9 további nemzet is képviseltette magát, köztük például Kuwait, Izrael és Ausztrália.

A rendezvény csúcspontja a Nemzetek Parádéja volt, mikor a ‘Wingek hosszú konvojt alkotva kigurultak az összejövetel helyszínéül szolgáló kempingből, de fontos esemény a díjátadó ünnepség is, ahol idén Bulgária vehette át az ún. Részvételi díjat, mivel a GWEF helyi tagjainak 90%-a jelen volt. Finnország is részesült elismerésben, mert az ország küldöttei utaztak a legtöbbet, azaz ötven Gold Winggel egyenként 2500 km-t tettek meg csak odafelé.

A Gold Wing története 1975-ben kezdődött és az elmúlt több mint négy évtized alatt a kétkerekű neve összeforrt a hosszú távú, komfortos utazással, a korszerű technikával. A modell kimagasló teljesítménye kategóriájában viszonyítási alapnak számít – ebben a 2018-as változat sem marad el elődeihez mérten –, többek között ennek is köszönhető, hogy a típusnak olyan elkötelezett tábora alakult ki, amely büszke arra az úttörő szellemiségre, amit a gép képvisel.

Az esemény hangulatáról készült egy rövid videó, amit megtaláltok a Honda Hungary FB oldalán (https://www.facebook.com/HondaMotorHungary/).

ugrás fel