EST. 2002

EURÓPA LEGNAGYOBB INGYENES MOTORFESZTIVÁLJA ÜNNEPELTE A HARLEY- DAVIDSON 120. SZÜLETÉSNAPJÁT

FAAK AM SEE, AUSZTRIA, 2023. szeptember 11. – A Harley-Davidson® visszatért a gyönyörű Faaker See partjának fesztiválhelyszínére Ausztria mesés régiójába Karintiába, egész pontosan Faak am See-be, szeptember 5. és 10. között. A 2023-as év ikonikus dátum volt a European Bike Week számára is. Körülbelül 100 000 ember és több mint 70 000 motor csatlakozott a fesztiválhoz az osztrák faluba, hogy gyönyörű alpesi környezetben ünnepeljék a Harley-Davidson-t egy olyan eseményen, amely ingyenes és minden motoros számára nyitott volt.

A European Bike Week 2023 egyedülálló volt, mivel három jeles évfordulót is ünnepelt. Az esemény középpontjában a Harley-Davidson 120. évfordulójának az ünneplése volt, de fontos mérföldkövet ért el a 40 éves Harley Owners Group® és a Harley-Davidson European Bike Week is, amely 1999 óta, 25. éve várja a motorosokat a világ minden tájáról. Ez a három egyedi jubileum semmihez sem fogható ünneplésre adott okot. A fesztiválozók számára különleges élményt biztosított az esemény, hogy meghódítsák Ausztria és a szomszédos Szlovénia legszebb útjait köszönhetően a H.O.G. Kärnten Chapter vezette ingyenes túrákon.

A több évtizedes sikeres múltnak és az idei évi egyedülálló 25. European Bike Weeknek köszönhetően a motorosok tovább élvezhetik Karintia és Faaker See vendégszeretetét. A Harley-Davidson örömmel jelenti be, hogy hivatalosan is meghosszabbítja közvetlen partnerségét a régióval annak érdekében, hogy a European Bike Weeket évente, egészen 2030-ig megrendezésre kerüljön. Ez a kötelezettségvállalás biztosítja, hogy a motorok kedvelői és rajongói minden év szeptemberében továbbra is megtapasztalhassák Európa legnagyobb motoros találkozóját a gyönyörű Dél-Ausztriában. Idei évben megnyílt a Harley Boulevard a márka erősebb megjelenése érdekében, amely hozzáadódik a már meglévő Harley-Davidson látnivalókhoz, ideértve az ikonikus tóparti ‘Harleywood’ feliratot és a Villachból vezető főúton található legendás motoros szobrot is.

A fesztiválozóknak egyik központi helye a Harley Village volt – egy kb. 40 000 m2-es terület –  amit a hivatalos Harley-Davidson kereskedők töltöttek meg, akik Európa minden szegletéből érkeztek, valamint különféle kiegészítőket és ruházatot kínáló eladók is színesítették a helyszínt. Azok számára, akik szórakozást kerestek, nem kellett messzire menni, mivel a buli hangulata az egész területen érezhető volt, ideértve az újonnan tervezett Saloon Bar-t és Harley Bar-t, valamint két színpadot, ahol 25 nemzetközi együttes lépett fel.

A Harley-Davidson EXPO bemutatta az ikonikus márka legújabb motorjait, beleértve az újonnan bemutatott és a látogatók körében nagy sikert aratott CVO Street Glide és CVO Road Glide modelleket is, amelyek a legfejlettebb technológiai újításokat tartalmazzák. A H-D Demo Zone teljesen megtelt a fesztivál során, több mint 1700 motorosnak nyílt lehetősége a legújabb modellek kipróbálására. Sokak számára igazi élmény volt a Pan America Adventure Zone, egy technikai off-road terület a helyszín központjában, ahol Dakar legendák, Joan Pedrero (Spanyolország) és Mick Extance (Egyesült Királyság), valamint

Pénteken a Metzeler által szponzorált Custom Bike Show került megrendezésre a Customizer Area-ban. Körülbelül 78 egyedi motoralkotást regisztráltak hat kategóriában és különböző díjakkal jutalmazták a legegyedibb kétkerekűeket.

A legjobbnak a bírálóbizottság egyhangúan az olasz Mirko Perugini-ot díjazta, amely egy nagyon korai motorkerékpár-korszak v-twin blokkja köré építette egyedi Harley-Davidsonját. A közönség díjat, szombaton éjszaka Boris Zanki, a horvátországi Splitből nyerte el, egy átépített a Sportster S-sel.

Szombaton 10 000 motoros indult útnak Ausztria útjain, Faaker Seetől, Villachtól és Finkenstein-től kezdve, ezáltal Európa egyik legnagyobb és legünnepeltebb motoros felvonulásává varázsolva azt.

Kolja Rebstock, a Harley-Davidson európai, közel-keleti és afrikai alelnöke így nyilatkozott: „Az European Bike Week az év egyik legnagyobb eseménye számunkra, és örömmel köteleztük el magunkat amellett, hogy ezt a varázslatos eseményt 2030-ig folytathassuk közösen. Az ilyen élmények és események azok, amik a márkánkat olyan egyedivé varázsolják az egész világon.”

A Harley-Davidson ünneplése folytatódik jövőre is az ingyenesen látogatható 30. H.O.G. Rally-val,, amelyen minden motorost szívesen látnak, 2024. június 6-9. között Olaszország történelmi városában, Senigallia-ban. A kiváló elhelyezkedés kevesebb mint két órányi autóútra van Bolognától, amely ikonikus reneszánsz építészettel, gyönyörű tengerparttal, hegyekkel és kanyargó utakkal körülvéve ideális helyszín egy 2024-es túra tervezéséhez.

A European Bike Week visszatér Faak am See-be 2024. szeptember 3. és 8. között.

 

ugrás fel