EST. 2002

Kulcscsont-töréssel zárta a szezont a 15 éves motokrossz-tehetség

Kulcscsont-töréssel zárta a szezont a 15 éves motokrossz-tehetség Jakob Kristóf számára idő előtt fejeződött be az idei versenyszezon. A magyar motokrosszos fenegyerekre három hét pihenő vár! Balul sikerült Jakob Kristóf számára az ADAC Junior Kupa sorozat utolsó állomása. A 125 köbcentisek (14-18 évesek) között versenyző ifjú motokrosszos tehetség a legjobb tízbe kerülésért küzdött Európa egyik legrangosabb terepmotoros sorozatában, ám az idény sajnos a mentőautóban fejeződött be számára, miután egy mély nyomban elesett és eltörte a
kulcscsontját.

“Ennél balszerencsésebben nem is zárulhatott volna ez az év. Új nekem ez a helyzet, eddig nem volt olyan sérülésem, ami miatt versenyeket kellett volna kihagynom. Az orvos azt mondta itthon, hogy nincs elmozdulva a csont, így nem kell műteni, viszont ezzel befejeztem a versenyzést idénre. 3 hétig most egyáltalán nem motorozhatok.” – értékelt szomorúan a magyar bajnokcsapat.
Jakob ezzel a bukással együtt is a 16. helyen zárta a holzgerlingeni idényzárót, a bajnoki pontvadászatban pedig a szezon során őt sújtó technikai meghibásodások miatt nem tudott előrébb végezni, mint a 18. pozíció. A hazai kiírásban viszont már bizonyította a benne lévő X-faktort. A felnőttek MX2-es mezőnyében jelenleg a harmadik helyen áll a pontvadászatban, ám a sérülése miatt ezt a pozíciót valószínűleg elveszti, és az október 14-i monori csapatbajnokin sem láthatjuk őt a mezőnyben.

Elkeseredésre azonban nincs oka, hiszen ez volt az első idénye a nagymotoron, jövőre az ideii tapasztalatokból profitálva leteheti névjegyét a sportág nemzetközi porondján is.

Végeredmény, Holzgerlingen (125cc):
1. Lion Florian (német, KTM)
2. Mike Gwerder (svájci, KTM)
3. Simon Langenfelder (német, Husqvarna)
4. Raf Meuwissen (holland, KTM)
5. Filip Olsson (svéd, Husqvarna)

16. Jakob Kristóf (magyar, HTS Team)
Az ADAC Junior Cup (125cc) végeredménye:
1. Filip Olsson, 232 pont
2. Raf Meuwissen, 225 pont
3. Lion Florian, 218 pont
4. Simon Langenfelder, 170 pont
5. Mike Gwerder, 166 pont

18. Jakob Kristóf, 44 pont

ugrás fel