EST. 2002

581 nap után újra Marqueznek lengették a kockás zászlót

A nyolcszoros bajnok visszaért a csúcsra tavalyi horror kéztörése után. A németországi Sachsenring amúgy is fekszik a Spanyolnak hiszen különböző kategóriákban, de 2010-óta minden évben tudott itt nyerni. A kitartó edzés és rehabilitáció a hétvégén beteljesedett, könnyen lehet, hogy nem túloz a MotoGP sajtó osztálya amikor azt írták a sport történelem legnagyobb visszatérésének vagyunk tanui.

Az előző hetekben kicsit izzadságszagú manőverrel került a reflektorfénybe amikor az olasz GP kvalifikációs futamában pofátlanul másolta Maveric Vignales íveit, amit a honfitárs természetesen nem hagyott szó nélkül. A német rajtrács ötödik helyéről indult Marc a hétvégén, a pole pozíciót Johann Zarco szerezte meg. Hamar az élre tört a Repsol Honda versenyzője, aki mögött nagyot küzdött a KTM-es Miguel Oliveira aki végül másodikként ért be, míg a harmadik helyet a bajnokságot vezető fiatal francia, Fabio Quartararo szerezte meg Monster Yamahával.

A 22. körben egy kis esső borzolta a kedélyeket, de ez sem tudta kizökkenteni Marquezt aki ekkor már 2 másodpercre szakadt el az őt üldöző Oliveiratól. A kanyar kijáratokban kicsit még csapkodott a Honda Marquez alatt ami a szaklapok szerint talán a fizikai erőnlét hiánya okozhatja, tehát van még hova fejlődni de nyilván ez  anagyon várt diadal hatalmas boostot ad a 28 éves versenyzőnek.

Képek:MotoGP

ugrás fel