EST. 2002

83 évesen 10 000 km egy 44 éves Nortonnal

Mikor az ember élete alkonyán visszatekint, talán a legfontosabb, hogy ne találjon olyan dolgot, amire úgy gondol, kár, hogy nem tette meg. Amíg a lelkünk fiatal, a testünk is az marad, vagyis mi más lenne a hosszú – és boldog – élet titka, mint kitartani a vágyaink mellett?

Filozófiai eszmefuttatásunkat nem is nyújtanánk hosszabbra – persze ha valaki hozzászólna a témához, örömmel vesszük -, következzen a kedves történet.

Gil Yarrow 83 éves kanadai nyugdíjas, 19 éves kora óta motorozik. Úgy döntött, hogy idén nyáron is – már a kilencedik alkalommal – ellátogat az International Norton Owners Association rally nev? rendezvényre az Egyesült Államokba, Észak-Karolinába, és most jön a lényeg: motorral teszi meg oda-vissza a 4830 kilométeres utat.

Gil Yarrow Norton Commando 750

Szerette volna, ha a barátai is vele tartanak a kalandban, de ?ket a távolság elriasztotta. Az egyetlen vállalkozó szellem?, Rick autóval tart vele, ? traileren viszi saját Norton Combatját, és segíteni is tud Gilnek, ha útközben valami mal?r támad.

Az utazást nyolcnaposra tervezik, öt napot töltenek a rendezvényen, majd újabb nyolc nap a visszaút. Az indulás július 6-ra van kit?zve.

Gil 1971-es Norton Commando 750-esével vág neki a kalandnak, ami csak az egyik a garázsában pihen? hat motor közül. Egy 1998-as Ducati Supersport 900, egy Kawasaki KLR, egy Yamaha FJ1100 és két klasszikus, egy 1960-as BSA Super Rocket és egy 1968-as Triumph T120 Bonneville a teljes motorpark.

Gil Yarrow Norton Commando 750

Gil Yarrow Norton Commando 750

Igen, az öregúr igazi kemény motoros. 2005-ben, 73 évesen részt vett az Ironbutt Rallyn, ahol 17 700 kilométert csavart bele tizenegy nap alatt Yamaha FJR-jébe.

Komoly, ugye? Mr. Yarrow, er?t, egészséget!

ugrás fel