EST. 2002

A fejlesztés utolsó szakaszába érkezett a Triumph TE-1 projekt

Az angol gyártó 2019 tavaszán mutatta be az elektromos motorokkal kapcsolatos terveit. Olyan az Egyesült Királyságban fejlesztő cégekkel együttműködve, mint a William AE, az F1 csapathoz szorosan kötődő márka, vagy az Integral Powertrain LTD, akik szintén a motor fejlesztéséért felelősek, illetve a motor végső méreteit számítógépen szimuláló Warwicki Egyetem (WMG) csapata.

Az együttműködés nem titkolt célja, egy innovatív projekt kidolgozása, speciálisan elektromos motorkerékpár-mérnöki területen. A most megjelent hírek alapján a TE-1 jó úton halad, és a tervezett 4 ütemből már 3 ütemet sikeresen befejeztek a fejlesztők. Elkészült a prototípus, és végre kezdődhetnek a dinamikus tesztek.

A TE-1 projekt célja az elektromos motorkerékpár képességeinek tesztelése, melynek segítségével betekintést nyújt a Triumph jövőbeli elektromos motor kínálatába, valamint elősegíti az Egyesült Királyság iparának ez irányú fejlődését.

A 4. fázis végén, mely 2022 nyarán várható a prototípust frissítik, ellátják a végsó burkolattal és festéssel. Ezt követően nyilvánosságra hozzák a projekt eredményeit, beleértve a végleges specifikációt és a teszteredményeket ( teljesítmény, hatótávolság, stb). Tervek szerint, a végső fázis után a média munkatársai találkozhatnak a csapat tagjaival, és közelebbről megismerhetik a fejlesztést részleteit.

Fotó: Triumph

 

ugrás fel