EST. 2002

Új MOtOGP Safety Car – BMW XM Label Red

Ismét BMW lett a királykategória biztonsági autója. A Valenciában leleplezett modell nem ismeretlen típus, hiszen a közelmúltban egy rekordot állítottak fel vele a Pikes Peaken.

A Safety Car kiadás az első splittert, a fényhidat, matricát és recaro üléseket leszámítva megegyezik a gyári verzióval. Persze minek hozzányúlni egy olyan járműhöz, aminek alapadatai is valaha gyártott legerősebb BMW címet is kiérdemlik.

A 2,8 tonnás, 5.11 méter hosszú járműben egy 4,4 literes biturbó V8-as benzinmotor duruzsol, ami 585 lóerős teljesítménye mellett, 750 Nm nyomatékkal keni a gumikat az aszfaltra. A 8 fokozatú váltó és az összkerék hajtás biztosítja a megfelelő gyorsulást és kanyarsebességet. Az eloszlást tekintve a hátsó kerekek nagyobb terhelést kapnak.

Ha ez nem lenne elég a hajtáslánc részét képezi 197 lóerős ( 280 Nm nyomatékú) elektromos motor is. Az összteljesítmény tehát 748 lóerő és 1000 Nm nyomaték, aminek köszönhetően 3.8 másodperc alatt gyorsul 100 km/h sebességre az Xm Label. A brutális gyorsulásra képes SUV 250 km/h sebességre van korlátozva, de ha megrendeljük a M Driver’s Package-t, akkor 290 sebességig nyomhatjuk a pedált.

Az XM Label ára 82,2 millió forintba kerül, a limitált szériás XM LAbel Red 85.9 millió forinttól lehet megrendelni.

ugrás fel