EST. 2002

A Triumph bemutatta az új TF 250-X-et

A Triumph hivatalosan is bemutatta az új TF 250 X-et, melynek tömeg/teljesítmény aránya rendkívül versenyképes motorrá teszi a kiélezett 250-es motokrossz kategóriában.

Az új négyütemű verseny modellt teljes egészében a Triumph fejlesztette ki, olyan bajnokok segítségével mint Ricky Carmichael vagy Ivan Cervantes.

Az egyedi alumínium váz és a jellegzetes feketes sárga Triumph Racing grafika könnyen felismerhetővé teszi az angolok új versenymotorját.

Az angol gyártó a supportot is a legmagasabb szintre emeli. Új értékesítési, szervíz és alkatrész stratégiát kinálnak majd az exkluzív ruházati kiegészítők mellett. A mobilra optimalizált online alkatrészbeszerzési rendszer a nap 24 órájában dolgozza fel a rendeléseket, ezzel is gyorsítva az alaktrész beszerzést.

Steve Sargent a Triumph Motorcycles menedzsere nyilatkozatában kiemelte: A Triumph elkötelezett abban, hogy ne csak egy új motorral lépjen a motokrossz világába, hanem nyerni is tudjon. Ennek elérése érdekében arra összpontosítunk, hogy a legteljesebb csomagot biztosítsuk bármilyen szintű versenyző számára, a bajnoktól az amatőrig.

Az új egyhengeres négyütemű erőforrás rendkívül kompakt és könnyű. Kovácsolt alumíniumduggatyúval  és titán szelepekkel ellátott motort, EXEDY Belleville kuplunggal szerelik.

A fejlett motorkezelést és hangolást az opcionális MX Tune Pro alkalmazás teszi teljessé, amely segítségével a versenyzők valós idejű diagnosztikát futtathatnak a motoron.
Az nagy szilárdságú és könnyű kétoszlopos moduláris alumínium váz , amelyet a teljesítmény, súly és a rugalmasság optimális egyensúlyára terveztek egyedülálló tömeggel rendelkezik.

A TF 250-X csúcskategóriás alkatrészeket tartalmaz. A felfüggesztéseket a KYB szállítja, az AOS 48 mm-es szárakat 7075-T6 alumíniumból készült villahídak ölelik körbe. A hátsó rugóstag teljes mértékben állítható.

Versenykiegészítők:

Teljes titán Akrapovic kipufogó rendszer
XTrig villarögzítő
Athena LC-GPA indító vezérlő egység
MX Tune Pro wi-fi modul
Sport nyereg és huzat
Idomszett

2024 tavaszától az új Triumph Motorcross és Enduro szakközpontok nyílnak Európában, Ausztráliában és az Egyesült Államokban, év végéig összesen 300 egység. Ezek speciálisan, off-road dedikált központok lesznek, amelyek értékesítést, szervízt és alkatrész ellátást biztosítanak, ruházat és versenytámogatás mellett.
a Triumph a 2024-es MX2-es sorozatban indul az új modellel, ahol Thierry Chizat-Suzzonival fognak együtt dolgozni. A fő szponzor a Monster Energy, míg a csapatmenedzser a 80 MXGP világbajnoki győzelmet begyűjtő Vincent Bereni lesz.

A Triumph Racing amerikai szuper motokrossz világbajnoki csapatát Bobby Hewitt és Steve Westfall irányítják majd.

ugrás fel