EST. 2002

A Honda szabadalmaztatott egy új „on-off” motortípus terveit

Egyre erősödnek a pletykák, hogy a Honda feléleszti az NX sorozatot, ami egy népszerű túramotor lehet az európai piacon.

Az európai szerzői jogi hivatalnak, még tavaly decemberben benyújtott tervek szivárogtak ki az American Motorcycle.com-nak köszönhetően. A képek alapján egy 19 colos első kerékkel szerelt motort látunk, ami emlékeztet a 90-években népszerű modellekre. A kettős használatra szánt modellt NX500 névre kiadott szabadalom feltételezhetően a CB500 erőforrását használná. Ugyan ezzel a blokkal egy scramblerről is terjednek pletykák, melynek CL500 lenne a típusjelzése.

A képeken látható motor azonban biztosan nem egy kéthengeres CB, sokkal valószínűbb, hogy az Ázsiában népszerű CB200X egyhengeres erőforrását láthatjuk. Az merikai újságírok némi kutatás után megtalálták rátaláltak az NX200 név bejegyzésére Indiában és az NC150-re Indonéziában.

Azonban az, hogy képek egy európai hivatalból érkeznek, egyértelművé teszi, hogy beléphet a modell az öreg kontinens piacaira, egy olyan blokkal, ami teljesíti a megfelelő követelményeket. Jelenleg ez pedig CB erőforrással tűnik a legéletképesebbnek.

ugrás fel