EST. 2002

A Kalóz újra a pályán

Az olasz versenyzőt senkinek sem kell bemutatni, Valentino Rossi hatalmas ellenfele összesen 6 világbajnoki címet gyűjtött be pályafutása alatt. Négyszer ért fel a csúcsra a 250-es kategóriában és kétszer hódította le a Superbike világbajnoki címet.

A római születésű versenyző 2017-ben sérült meg egy verseny alatt, a lábadozást követő időszakban bejelentette visszavonulását. Azóta kétszer láthattuk versenypályán, egyszer a Energica Ego Corsa nyergében, ami a GP elektromos betétfutama, illetve az Aprilia Racer Days keretein belül, ahol Loris Capirossival versenyzett.

A bejelentést a social hálózaton tette és csak annyit árult el, hogy 2 hónapon belül visszatér a pályára és hamarosan többet is elárul.

A találgatások persze azonnal szárnyra keltek és a legvalószínűbb hipotéziseknek a saját csapata tesztpilótai pozíciója, illetve a MotoGP elektromos versenysoralzata tűnik.

Biaggi még összel hozott létre egy csapatot ami a Moto3-ban szeretne eredményeket elérni. Sikerült meggyőznie a fiatal spanyol tehetséget Aron Canetet, aki otthagyta a Honda csapatát és átült a KTM RC 250 GP-re. Így könnyen elképzelhető, hogy a KTM tett ajánlatot Biagginak, hogy legyen a 250-es géposztály tesztelője. Ez a feleadat egyébként igen csak testhez álló lenne egy négyszeres világbajnoknak.

Pár hét és minden kiderül, mi pedig figyelni fogjuk Max csatornáit.

ugrás fel