EST. 2002

A milánói robogómegosztó szolgáltatás sikere felülmúlt minden várakozást

150 darab Piaggio MP3-assal indult el július közepén a világ els? robogómegosztó szolgáltatása az olasz városban. A kezdeményezés az egyre inkább terjed? autómegosztó programok mintájára jött létre, az ötletgazda cég, az Enjoy maga is autókkal kezdte.

A beszámolók szerint az els? négy nap alatt hétszázan béreltek robogót, a szolgáltatás olyan nagysiker?, hogy egyszerre legfeljebb 5-6 bérelhet? motor marad szabadon.

A látványos kereslet azt mutatja, hogy egy olyan pezsg? városban, mint Milánó, szükség van egy ilyen programra. Az Enjoy által biztosított Fiat 500-asok kicsik és men?k, mégsem lehet összehasonlítani ?ket praktikum szempontjából egy háromkerek? Piaggio MP3 LT Business ABS motorral, amivel sokkal gyorsabb a haladás a s?r? forgalomban.

Enjoy robogó megosztás

Biztonsági okokból a motorok sebessége 90 km/h-ban van maximálva, és minden motoron két kamera – egy el?re és egy hátra figyel? – van felszerelve. Ezen kívül mindegyiken található egy fekete dobozzal, ami rögzíti a menetadatokat, a díjfizetést és tartja a kapcsolatot az Enjoy központtal. A robogókhoz két sisak és eldobható sisakmaszk is jár.

A szolgáltatás használati díja 0,35 euró percenként az els? 50 kilométeren, ezt követ?en 0,35 euró per kilométer.

Mi nagyon örülünk, hogy ez így bevált, legyen ilyen minél több városban, legyen Budapesten is!

ugrás fel