EST. 2002

A Norton is elektromos motort fejleszt?

Okunk van feltételezni, hogy a Norton nyitást tervez az elektromos motorkerékpár gyártás felé.

Legújabb sajtóközleményükben beszámolnak róla, hogy 7,5 millió fontos támogatást kapnak a brit kormánytól, amit fejlesztésre, munkahelyteremtésre és egy „zöld motorkerékpár’ fejlesztésére fordítanak.

Egészen pontosan létrehozni terveznek egy Brit Motorkerékpár Gyártó Akadémia nev? intézményt, ahol a jöv? motorszerel?it és mérnökeit képeznék és építenének egy új, ezer négyzetméteres gyártócsarnokot. Valamint – és ez a legizgalmasabb az egészben – dolgoznak egy új, tiszta technológia kifejlesztésén motorkerékpárok meghajtására, amit két éven belül motorkerékpárokba be is építenének.

Hogy ez jelenthet simán egy kedvez?bb károsanyag kibocsátási adatokkal bíró, környezetbarát blokkfejlesztést? Jelenthet, de nem valószín?, a „zöld motorkerékpár’ kifejezés annyira konkrét. Az inkább elképzelhet?, hogy még nem tudják, merre induljanak. Pedig az elindulás jó ötlet, egy E-Domiracer jópofa lenne, és komoly versenyel?nyt jelentene a nagy konkurens Triumph-fal szemben, ha a Norton csapna bele el?bb az elektromos lecsóba.

Norton Domiracer 2013

Norton Domiracer

ugrás fel