EST. 2002

A SEAT kész piacra lépni az elektromos robogó fejlesztésével

Folyamatosan írunk a micro és városi mobilitást érintő változásokról Európában. Legutoljára épp az volt a hír, hogy Barcelonában kitiltják a régebbi járműveket. A város vezetése pár hónappal a döntés előtt a motorok parkolását is megregulázta.

Ahogy várható volt a piac formálása azonnal új jelentkezőket hozott helyzetbe. A Seat fejlesztése nem újszerű, mi is irtunk már róla, hogy sharing megoldáson gondolkodik az spanyol autógyártó, de nem autó, hanem motor kategóriában.

Úgy tűnik az utolsó fejezethez ért a történet, a modell cserélhető akkumulátorral, két sisaknak elegendő hellyel, okostelefon töltéssel (USB) kedveskedik majd a felhasználóknak. A cserélhető akkumulátor azt jelenti, hogy a gyártó egyértelműen a járműparkokat és nem az egyéni vásárlást célozza a termékkel. Akár olyan megoldás is létrejöhet, ahol a felhasználok nem töltik, hanem cserélik az akkumulátort.

Azt nem tudjuk mikor indul, ki lesz az üzemeltető, de az irány jó és egyben hazai döntéshozóknak is jó példa lehet, hogyan érdemes egy tisztább városban gondolkodni.

ugrás fel