EST. 2002

A SPORTTÚRA MODELLEK KÖVETKEZŐ SZINTJE – SUZUKI GSX-S1000GT

 

A 2015-ben megjelent GSX-S1000F egyszerre ötvözte a lenyűgöző sportteljesítményt, a kényelmet és a modern dizájnt. A sportos teljesítménnyel és menetdinamikával rendelkező motorkerékpár pedig előre vetítette az evolúciós fejlődés irányát. A sporttúra motorok következő szintjére lépve született meg a vadonatúj GSX-S1000GT, amely megújult funkcionalitással, fényűző stílussal és magas felszereltséggel érdemli ki az őt megillető GT, vagyis Grand Tourer megnevezést.

A kényelem és a könnyed irányíthatóság, az innovatív funkciók és a szemet gyönyörködtető stílus a kifinomultságot tükrözi, miközben a modell felépítése és 999 cm3-es erőforrása kiemelkedő motorozási élményt biztosít. Az Euro5-ös környezetvédelmi előírásoknak megfelelő motor erőteljes teljesítményét megőriztük, miközben azt egy vezetési élményeket fokozó elektronikai csomaggal is elláttuk.

Az Új GSX-S1000GT koncepciója, hogy teljes mértékben kielégítse a jelenkori elvárásokat, mind a teljesítmény, az agilitás, a nagy sebességű stabilitás, a kényelem, az irányíthatóság, a modern technológia és a szemet gyönyörködtető stílus ötvözeteként.

Az Új GSX-S1000GT vizuálisan is kifejezi a modell teljesítményét és funkcionalitását. Az éles kontúrok, illetve az áramvonalas megjelenés, valamint a modell kifinomultságát közvetítő fejlett funkciók mind a hosszú és izgalmas utazásokra lettek teremtve. A modell szembetűnő eleme az új LED-es fényszórók vízszintes elrendezése, amely vadonatúj arculatot teremt a jellegzetes hatszögletű formájával és az azt körülölelő idom hegyesen előre szegeződő megjelenésével.

A motor burkolatai, valamint a szélvédő és a tükrök, de még az egyedi oldaldobozok is azt a célt szolgálják, hogy az aerodinamikai hatékonyság mellett a szélvédelem is nagyfokú szabadságot biztosítson a túrák során. A vonalvezetés pedig nemcsak a motor aerodinamikai hatékonyságát növeli, hanem egyedi és vonzó megjelenéssel ruházza fel a modellt.

A GSX-S1000GT-t úgy alkottuk meg, hogy az minden körülmények között ugyanazt a prémium élményt nyújtsa, legyen az akár a nyílt autópályán való agilitás, vagy a kanyargós hegyi utakon való stabilitás. Nyergében nincs leküzdhetetlen távolság, és az sem számít, hogy egyedül, vagy inkább utassal indulsz útnak, miközben a tágas és funkcionális oldaldobozok elengedő tároló helyet biztosítanak. A sportos megjelenést nyújtó tank méretét megnöveltük, így a 19 liter benzin befogadására képes tartály még nagyobb fokú szabadságot biztosít az állomások között, a GT kijelzőjéhez csatlakoztatott okostelefonnal pedig akár navigálhatsz is.

Az Új GSX-S1000GT műszerfala új generációs, 16,5 centiméteres, színes TFT LCD képernyőt alkalmaz. A speciálisan motorkerékpárokra kifejlesztett, nagyméretű információs felülettel rendelkező kijelző, karcálló felületet és tükröződésmentes bevonatot tartalmaz, amely javítja a láthatóságot még erős fényviszonyok mellett is. A nappali és éjszakai üzemmódot is kínáló kijelző az okostelefonokhoz kapcsolódva akár térképeket, bejövő és kimenő telefonhívásokat, névjegyeket, de akár a naptáradat és a lejátszandó zeneszámokat is képes megjeleníteni.

A GSX-S1000GT fejlett elektronikus vezérlőrendszerei között megjelenik a Suzuki Vezetésimód-választó (SDMS), melyben gyorsításkor a gázreakció és a nyomatékjellemzők szintjének változtatásával más-más karakterisztikájú motort kapunk, a Suzuki Intelligens Vezetési Rendszer (S.I.R.S) pedig önmagában fokozza a motoros magabiztosságát és kényelmét. Kétirányú gyorsváltó rendszere lehetővé teszi, hogy gyorsabban és könnyebben váltsunk felfelé vagy lefelé anélkül, hogy a kuplungot vagy a gázkart működtetnünk kellene. A gyorsváltó együttműködése az SDMS rendszerrel pedig még nagyobb vezetési-, és fokozatmentes gyorsulási élményt nyújt. A Suzuki kipörgésgátló rendszere (STCS) újragondolt, öt üzemmódból álló változata mostantól szélesebb választási lehetőséget nyújt annak érdekében, hogy a motor jobban illeszkedjen a legkülönfélébb vezetési körülményekhez és stílushoz, a tempomat pedig csökkenti a fáradtság veszélyét, és lehetővé teszi, hogy a beállított sebességet fenntartsuk a gázkar működtetése nélkül.

A GSX-S1000GT-hez kapható extra tartozékok gazdag kínálatának köszönhetően egyéni stílusra formálható a modell, illetve növelhetjük annak funkcionalitását. A kiegészítők között szinte minden megtalálható, amivel az utazás komfortját, vagy az irányítás kényelmét növelhetjük.

A radikális új dizájn és az igényes kialakítás minden eddiginél határozottabban sugallja a teljesítmény és funkcionalitás egységét, így az izgalmas vezetési élményt nyújtó modell ismét készen áll meghódítani a kategória rajongóit.

Ismerd meg jobban az Új GSX-S1000GT motorkerékpárt a képre kattintva:

ugrás fel