EST. 2002

A bajbajutott yamahás dolgozók Valentinóban bíznak

A Yamaha Motor Italia munkásairól szólnak az olasz híradások, hiszen a jelenlegi állás szerint az újévben a Gerno di Lesmo melletti f? gyáregység kétszáz munkásából közel hetvennek már nem kell bemennie dolgozni.

A bajbajutott, elkeseredett yamahás dolgozók nem mástól kérnek segítséget, mint a hangvillás márkával idén kilencedik világbajnoki címét megszerzett Valentino Rossitól (aki, ahogy a holtszezonban megszokhattuk, a ‘csapból is’ folyik, a kismillió vele kapcsolatos híradás közül a legfrissebbek, hogy januárban ismét Ferrari F1-et tesztel, egy friss felmérés szerint pedig ? a középiskolás korú olasz diákok szemében a legnépszer?bb figura – a megkérdezettek közel ötödének Rossi a példaképe).

A L’Unita’ szerdai címlapja

A L’Unitá címú napilap szerdai számában címlapon közölte a Germo di Lesmo-i munkások petícióját. ‘Olasz, csakúgy mint mi, ezért segítenie kell. Nekünk fontos volna, ha mellénk állna a harcunkban’ – mondták a szakszervezeti vezet?k, akik már élvezik Davide Brivio szolidaritását. A yamahás alkalmazottak a média segítségével hívják fel magukra a nagyvilág és világbajnokuk figyelmét.

‘Kedves Vale, mi teljesen el vagyunk keseredve. A Yamaha úgy döntött, hogy bezárja a gyárat és 67 munkást elbocsát. Jöv? év január 8-tól, ha gyökeres változások nem lesznek, mi mindannyian az utcán találjuk magunkat, munka nélkül, jöv? nélkül. Rengetegszer segítettünk neked beállítani a motort, örültünk a sikereidnek, mert a gyár sikerei is voltak, amiben nekünk is részünk van. Most mi kérünk t?led segítséget, hogy megtarthassuk a munkahelyünket.’

A szenzációs motoros karikaturáiról ismert Ruggeri rajza

ugrás fel