EST. 2002

A Ducati nem lehet a németeké!

Fordulat Ducati-ügyben? Lapo Elkann is bejelentkezett a többségi tulajdonos Bonomi család által eladásra kínált márkáért, legalábbis olasz sajtóértesülések szerint. A konkrétum jóval kevesebb, mint az Audi vételi szándéka esetében, ett?l viszont még beleélhetjük magunkat egy olyan forgatókönyvbe, amelyben nem a VW-csoporthoz tartozó négykarikások, hanem az Agnelli család tányérjára kerül a kétségkívül kívánatos falat.

Lapo Elkann anyai ágon a néhai Fiat-elnök Gianni Agnelli unokája, a jelenlegi elnök John Elkann öccse. A legenda szerint miel?tt a Fiat marketingigazgatója lett, gyártósori munkásként nyert bepillantást a termelés mindennapjaiba Lapo Rossi néven a Piaggio pontederai üzemében. Drog- és szexbotrányai tették visszavonhatatlanul celebbé, miközben azért jópár sikeres kampány is kikerült a keze alól.

Lapo Elkann

‘Hazafinak tartom magam’ – mondja a New York-i születés? Elkann – ‘és nagyon sajnálnám, ha a Ducatinak külföldi tulajdonosa lenne és rossz kezekben végezné. A menedzsment azonban szerintem elég kapzsi volt a vételár meghatározásánál. Hogy mit tennék, ha egy kissé csökkentenének az anyagi elvárásaikon? Nos, természetesen ezesetben el?állnék a magam ajánlatával.’ A nyilatkozatot egy olasz bulvár-hetilap, a Panorama közölte. Kevésbé hiteles forrás, mint a vezet? gazdasági portálok, de médiahekknek nem rossz.  

Lapo egyébként az autók mellett a motorok megszállottja is, szenvedélyes Valentino Rossi-drukker (nem véletlenül szponzorizálta a Fiat a Yamaha Racing gyári csapatát, amikor a Dottore az M1 nyergében versenyzett). Elképzelhet?, hogy a Ducati jövend? tulajdonlásának kérdésében hangulati és hazafiassági elemek döntsenek? Szerintünk aligha – pénz beszél, kutya ugat, ráadásul a Wolfsburg-Ingolstadt-Bologna háromszög lassan megrajzolódni látszik…

ugrás fel