EST. 2002

A Full-Gas-os srácok jobbak az es?ben

A Full-Gas Racing Team kívánsága, miszerint szeretnének szombaton száraz pályán edzeni, nem teljesült. Az eső kisebb-nagyobb megszakításokkal, szinte folyamatosan esett a pénteki Superstock 1000 Világkupa első kvalifikációjának leintése óta. A csapat az estét a hatalmas Full-Gas hospitalityben töltötte. Kispataki Viktor és Németh Balázs videojátékokkal múlatták az időt, míg a csapat szerelői az utolsó simításokat végezték Viktor szárnyra kapott alsó idomzatán. A csapat remek hangulatára a szomszédok is felfigyeltek. A holland csapattagok, fapapucsokban dolgozzák végig a napot a motorok mellett, amiket ráadásul még reklámfelületként is hasznosítanak, hiszen minden lábbelin ott virítanak a csapat támogatóinak logói. A reggeli szakadó eső és a pályát keresztbe-kasul átszelő vízátfolyások már kevésbé dobták fel a magyar csapattagokat.

Mindkét versenyző először óvatosan próbálgatta a Pirelli esőgumikat, de a bemelegítést követően Németh Balázs a hatodik legjobb idővel a lista élmezőnyébe ugrott, míg Viktor, csapattársa mögött néhány helyezéssel próbált minél előrébb kerülni. Az eredmény végül kárpótolta őket a kegyetlen körülményekért és, hogy majd lefagyott a kezük az edzés végére, hiszen Balázs a 13. míg Viktor a 21. legjobb idővel zárt. A részeredményeket elemezve több kellemes meglepetés is érte a csapatot. A pálya első szakaszán Balázs abszolút ötödik részidőt futott és a top speed lista élén végzett, míg Viktor végsebességre a nyolcadik leggyorsabb volt. A nap hátralévő részét pihenéssel töltötték, no és persze a Superbike versenyzők edzéseinek nézésével.

Ebédre prominens vendég érkezett a Full-Gas bázisára. Az Eurosport híres-hírhedt angol párosának idősebbik tagja, Julian Ryder látogatott el Viktorékhoz. A kellemes beszélgetés közben, a számtalan szenzációs MotoGP és Superbike könyv írója nem hagyta ki az asztalon gőzölgő gulyás és túrós tészta próbáját sem. Hiába a magyar kajánál nincs jobb a világon. Délután ugyan már nem esett az eső, a pályán még a Superbike Superpole előadása alatt is állt a víz és a versenyzők hatalmas vízfüggönyt húztak maguk mögött. A helyzet a Stock második időmérőjére sem javult.

A szombati szabadedzés beszámolója

Meglehetősen cudar időjárási körülmények közt megkezdődött az utolsó edzésnap valenciában. A Full-Gas fiatal tehetségeit azonban ez nem tartotta vissza attól, hogy az utolsó percig kihasználják a szabadedzés, nyújtotta motorozási lehetőségüket, a Ricardo Tormo versenypályán. A tizenhármas Viktor szerencse és egyben rajszáma, ám a mai szabad edzésen Balázs bitorolta, hiszen a 13. időt motorozta. 

Kispataki Viktor és Németh Balázs kissé álmosan reggel kilenckor, elkezdtek beöltözni majd negyed órával, később kigördültek a pályára. Az edzés vizes pályán zajlott. Mindketten javítottak eddigi teljesítményükön, hiszen Balázs az edzés elejétől kezdve az első tizenötben motorozott, volt 6. ideje is és végül a legjobb mért köre 2’03.402 a 13. helyre volt elegendő.

Viktor is jól teljesített a 2’07. 01-es ideje a 21. helyezést jelentette.
Úgy néz ki, hogy a magyar csapatnak jobban fekszik az esős idő. Sajnáljuk hogy ez nem a qualifikációs edzés volt, reméljük délutánra megmarad a jó forma, és az időjárás sem változik.

Team Suzuki

Kispataki Viktor: "Hirtelen nem is tudom megmondani, hogy ma reggel vagy most volt vizesebb a pálya. A helyzet a célra-fordítóban volt a legrosszabb, mert ott állt a víz a pályán. Nagyon óvatosan kellett menni, nehogy elessünk. Ahogy egyre jobban hozzászoktam a vizes aszfalthoz, megpróbáltam egyre mélyebbre dönteni a gépemet. Ez a köridőkön látszik is, hiszen a tréning végén futottam a leggyorsabb köröket. Mivel tegnap szárazon mentünk délután, így ma hiába végeztem a 25. helyen, a rajtpozícióm a tegnapi eredmény alapján alakult ki. Sajon, tegnap a leszakadt idom miatt nem fejeztem be az időmérőt és nem a legjobb idővel kvalifikáltam magam. Nem örülök, hogy ennyire hátulról kell indulnom, de az időjárással mi sem vehetjük fel a harcot."

Németh Balázs: "Nagyon vizes volt a pálya és szinte minden féktávon keresztbe állt a Suzuki alattam. Bregyó, a főszerelőnk az egyik tribünről nézett minket és azt mesélte, hogy akárhányszor megérkeztem a lelátó elé, a nézők őrjöngtek, hogy csúszva érkezem a fordulóba. Próbáltam kihozni magamból a maximumot és sikerült is folyamatosan javítanom. Ahogy Viktor, én is sajnálom, hogy nem a mai eredmények alapján indulunk, mert akkor én is a huszadik helyre állhatnék fel a rajtrácson. A futóművön megpróbálunk még puhítani, mert azzal mindkettőnknek gondunk volt és holnap egy jó rajttal igyekszem minél előrébb hozni a csapatot."

Full-Gas Racing Team

II. Kvalifikáció:
Vizes pálya
20. Németh Balázs-2’01.276
25. Kispataki Viktor-2’03.668

Végleges rajtsorrend száraz edzés alapján
34. Németh Balázs-1’43.321
39. Kispataki Viktor-1’44.791

ugrás fel