EST. 2002

A világ leggyorsabb vadászsólyma

Aki azonban papírzacskóként szétszakadó motorra és a leveg?ben élettelenül szaltózó emberi testek látványára feni a fogát, azt ki kell, hogy ábrándítsuk. Baj hál’ isten nem történt, az egymérföldes egyenesr?l lefutva csupán egy kis adrenalin fokozó dirt track etapot is beiktatott a futam után a rekorder.

A Texas Mile próbapályán – illetve azon túl – sikerült tehát talpon maradnia Bill Warnernek, miután a hátsó keréken 650 lóer?s, turbóval lélegeztetett Suzuki Hayabusájával megdöntötte a burkolatlan kerek? motorkerékpárok sebességrekordját. Az eredmény nem hivatalos, hiszen egyszeri, de attól még figyelemre méltó.

278,6 mérföld óránként, azaz pontosan 448,36 km/h az új, nem streamliner kétkerek? által elért legnagyobb szárazföldi sebesség:

Ugyanez bels? kamerából, telemetriai adatokkal:

A Wild Bros Racing nevéhez f?z?dik egyébként a burkolatlan motorok rekordja is, ami, ha lehet, talán még félelmetesebb, mint a nagy áramvonalidom mögött elért fenti rekord. A naked kategóriában is egy turbós Hayabusa volt az eszköz, az, akkor és ott, 254,4 mph-t tudott.

ugrás fel