EST. 2002

Aegis Rider – biztonságos ív megjelenítése a kiterjesztett valóság segítségével

Az Aegis Rider a svájci ETH Zürich egyetem által létrehozott cég, melynek célja az egyetemen belül született technológiák kereskedelmi célú fejlesztése. Aegis Rider az AR technológiát használó head-up-display (HUD) rendszeren alapuló információs kivetítő rendszer, mely mesterséges intelligencia és AR képességeket kombinálva mutatja a biztonságos ívet.

Az eddigi rendszerek a motor kijelzőjének információit vetítette a vezető szem elé. Aegis rendszere azonban a motorra helyezett szenzorok és kamerákra támaszkodva feldolgozza a kapott információkat és jelzi az esetleges veszélyeket, akadályokat.

A rendszer megtalálja a legbiztonságosabb ívet, melyet a vezető elé vetít, figyelembe véve az útról észlelt adatokat. Az AR technológiával a rendszer ösztönözni tudja a motorost az legbiztonságosabb ív kiválasztására.

A kulcsszó a biztonságon van, mivel ezek az ívek nem feltétlenül a leggyorsabb íveket is jelentik egyben. Bár a technológia még fejlesztés alatt áll, azt már lehet tudni, hogy a rendszer alkalmazkodni tud a motoros vezetéséhez. Ezenfelül egy alkalmazás segítségével személyre szabhatjuk a kivetítésnél megjelent információkat.

Jelenleg a display még túl nagy méretűnek tűnik, mivel sok olyan alkatrészt tartalmaz, amit nehéz lenne elhelyezni egy sisakban. A kísérleti modell erősen csökkenti a vezető oldalirányú látómezejét. Vélhetően mire forgalomba kerül, már eg ya sisakokba integrálható rendszerről beszélhetünk majd.

ugrás fel