EST. 2002

Aleix Espergaró: Az átigazolási piac nagy szar

Nem vagyunk még túl a szezon felén és már szinte mindenki megtalálta a jövő évi ülését. Az átszerződési szezon irreálisan eltoldott és erről hasonló véleményen van Aleix is.

„ Egyáltalán nem tetszik, ez egy nagy szar, és tényleg nem értem az egészet. Ha télen tesztelsz, akkor garantálhatod a szerződésedet? Vegyük a Suzukit: úgy vélem ha látták volna Iannone versenyképességét amit a szezonban nyújt akkor Andrea még mindig náluk versenyezne”.

Mint ismert a Suzuki csapatából távozó Iannone az Apriliához irt alá a következő két szezonra. Aleixnek abban igaza van, hogy indokolatlanul előre hozták a szerződés kötéseket, a csapatok félnek, hogy lemaradnak a jó lehetőségről és ezért a fizetések is emelkedtek.

Az új trend talán legnagyobb vesztese az Jorge Lorenzo akit ki akartak rakni a Ducati csapatból. Ezért az előre menekülés stratégiáját választva jóval kisebb összegért aláírt a Honda csapathoz. Pár héttel később pedig megjött az a teljesítmény amiért már szinte biztosan a Ducati is hosszabbított volna vele, jóval magasabb összegért.

ugrás fel