EST. 2002

MotoGp hírek a téli szünetben

Megpróbálunk egy sorozatot indítani és minden pénteken vagy szombaton jelentkezni egy sport összefoglalóval ahol át lehet nézni röviden az aktuális vagy csak érdekes híreket.

Schwantz vs Iannone

Ki ne figyelne oda sokak példaképére egy igazi motorversenyzőre Kevin Schwantzra aki nem beszél mellé és azt tanácsolja a Suzukinak, hogy a 2019-es szezonra keressenek egy új versenyzőt GP csapatba Iannone helyett.

 MotoGp 2018

Ő úgy látja, hogy sokan hibáztatják David Briviot és a csapatot az idei évi eredménytelenségekért. Tény, hogy a csapat nem volt mindig 100%-os és Iannone esetleg nem kapott meg mindent és Álex Rins is sérült volt. Azonban szerinte Iannone nem adott bele mindent ebbe a szezonba, nem dolgozott teljes gőzzel, aztán mikor Rins újra visszatért nyomást gyakorolt rá és újra mindketten feljebb jutottak a tabellán.

A motiváció hiány érthető de nem elfogadható hosszú távon, a spanyol versenyzőt viszont ígéretesnek ítélte a valamikor GP versenyző.

Természetesen nem kellett sokat várni és reagált az ügyre maga Iannone is. Aki szintén nem kertelt és elmondta, hogy egy top csapatból és az első pozíciókból rakta ki a csapata és volt kénytelen váltani miután a Ducati Andrea Doviziosot választotta helyette.

Aki emlékszik azokra az időkre az pontosan tudja, hogy a Ducatinak lépnie kellett mert valószínűleg a fél csapat nyugtatókon élt a futamokon. A két pilóta szinte veszélyesebb volt egymásra mint a mezőnyből bárki bárkire.

Iannone elmondta, hogy nagy csapás volt számára a váltás, pár napig még beszélni sem tudott és mindent sötéten látott. 28 éves vagyok és ha reggel felébredek bármit megtehetek , milyen joggal panaszkodom? – mondtam magamnak.

Tehát az olasz versenyző elismerte a motivációs problémákat ami nagy szó és azt mutatja szembe tudott nézni a gondokkal. „ Senki nem adott nekem semmit, mindent egyedül csináltam és egyedül is értem el. Nincsenek korlátok számomra és újra nyerni akarok!

Reméljük így lesz mert a Suzuki GP projekt egy igazán ígéretes munka és bár idén megakadt a szekér a motorról olyan versenyzők nyilatkoztak pozitívan mint Maverick Vinales.

Dovi – szerződés hosszabbítás

Ha már megemlítettük a Ducatit akkor ott is nézzünk gyorsan körbe. A vörösek csapatfőnöke már bejelntette, hogy nehéz lesz megállapodni Dovival a szerződés folytatásáról mert nem korlátlan a kassza és Ő várhatóan annyit kér majd mint a jóval sikertelenebb csapattársa Lorenzo. A két összeg között hatalmas szakadék tátong, Dovi 1,5 míg Lorenzo 12,5 millió euróval bandukol haza egy évadnyi motorozás után.

Azt nem értjük, hogy a Ducati miért a médián keresztül üzenget és miért védekezik ilyen módon? Az összeget Ők fizették ki egy olyan versenyzőnek aki nem hozza jelenleg a kívánt teljesítményt.

Közben Dovi is nyilatkozott és szóba sem hozta a fizetést. Igazi sportemberként csak a versenyzésről beszél mert úgy tűnik Őt csak az érdekli.

Boldog, hogy a csapatban nem lesznek változások, érzi, hogy most már elfogadták képesek nyerni és folyamatosan elöl menni így még jobb eredményeket vár az idei évre.

 MotoGp 2018

Desmo Dovi 6 győzelemmel és egy összetett második hellyel fejezte be az évet Marquez mögött akit ebben az évben is a legnagyobb ellenfeleként tart számon. A spanyol 18 versenyhétvégén 27 bukást prezentált és így is megnyerte a címet.

„ Sok versenyző gyakran esik de Marc csak egy van „ nevetett Dovi. „Ritkán ütközik versenyen, Marc az egyik legokosabb versenyző a mezőnyben. Bár nagyon sokat kockáztat és veszít a fontos pillanatokban mindig jól teljesít „

Tehát fizetés ide vagy oda Dovi nyerni akar és más nem érdekli, a motiváció rendben van a csapat maradt ahogy a Ducati is az Audi kezében. Ezek mind pozitív jelek az idei évi jó teljesítményre.

Ha már Marquez akkor ugorjunk gyorsan a Hondához

Puig az új csapatmenedzser

Alberto Puig keze alá kerül a Repsol Honda MotoGp csapat ami érdekes változásokat hozhat. Ahogy arról beszámoltunk Pedrosa Puig felfedezetje és sokáig együtt is dolgoztak, azonban Pedrosa elküldte a szakembert és az idei évtől a volt GP versenyzővel Gibernauval dolgozik együtt.

 MotoGp 2018

Kérdés most, hogy a gyeplő Puig kezébe került milyen döntések fognak születni. Sokan már most két nevet emlegetnek Pedrosa helyére akik válthatnák a kis spanyolt a szárnyasoknál.

Marquez és az esések

A spanyol kategorikusan kijelentette, hogy sokkal kevesebbet szeretne esni a következő évben. Túl nagy kockázatot vállal egy esetleges sérüléssel és a vasárnapi verseny kihagyásával.

Marc eséseihez hozzászólt Lorenzo is aki 2013-ban vívott komoly csatát honfitársával és aki egy lényeges részre világított rá nyilatkozatával. Marc egy gyors versenyző aki még nem sérült meg komolyan esés következtében és így ez nem lassítja Őt és nem fél a kockázattól.

Másik oldalról azt is elmondta, hogy Marc nagyon okosan minden verseny előtt elemzi a pályát és azokban a szektorokban kockáztat ahol egy esetleges csúszásnak vagy esésnek kisebb a sérülési kockázata. Így képes gyorsulni és alacsonyan tartani a komoly sérülések számát.

Egy biztos, érdekes lesz látni egy új motorozást bemutató Marcot a pályán, míg másik oldalról lehet, hogy egy stabil versenyzéssel sokkal eredményesebb lehet.

Rossi és az anyagiak

Vale körül is forognak az infók, szerződés hosszabbítása mellett anyagi dolgok is felreppentek. A hosszabbítással a többszörös világbajnok még ki fog várni mert fejlődést vár a Yamahától és nagyobb versenyképességet. Itt várhatóan Mugellóban történik meg a hosszabbítás vagy a visszavonulás.

Anyagi részről ismét előtérbe került a valamikori adóbotrány amiről most további részletek láttak napvilágot. Azt tudtuk, hogy az olasz versenyzőnek rosszul esett a média hozzá állása és azon újságírók viselkedése akik a botrány előtt barátként közelítettek hozzá. Érdekesség, hogy akkor Rossi egy 40 m2 angliai bútorozott lakásba költözött de az adó hivatal kiderítette, hogy továbbra is olaszországi konditeremben edzett, illetve hajója is teljes legénységgel az olasz partoknál horgonyzott. A döntésnél tehát részletek voltak a döntők, de ez már a múlt és Rossi sikeresen meg tudott állapodni az olasz adóhatósággal és a kirótt összeget be is fizette.

A mostani hír, hogy egy moldáv családdal kezdett pereskedni akik 114.000 eurót követelnek tőle illetve édesapjától egy ház gondnoki túlórái alapján.

Rossiék bíróságra mentek mivel túlzónak tartják az összeget ami 2012 és 2016 közötti időszakra vonatkozik. A villa körüli park 20.000 négyzetméteres , elektromos kapuval, kamerákkal, fitnesz teremmel, medencével és bárral is rendelkezik az ingatlan.

 MotoGp 2018

Mindezt karban kellett tartani és a pár elszámolása szerint ez túl órákat jelentett amik nem lettek kifizetve a közel két kilométeres kerítéssel rendelkező villa esetében. Rossiék azzal védekeznek, hogy a párnak 6,30-tól 21,30-ig kellett volna dolgoznia de a téli hónapokban a szolgáltatás 8,30 kor kezdődött és 18,30-ra véget is ért.

Rossi egyébként 2011-ben fizetett túlórát a párnak 10.000 eurót.

Zarco – karrierem nem függ attól mit tesz Rossi

A napokban nyilatkozott az egyik legsikeresebb szatellit csapat versenyzője a francia Zarco aki szintén Yamaha nyeregben húzta a gázt a 2017-es szezonban.

Zarco szerint a jövője a csapaton belül nem Rossi nyugdíjazásától függ. Nincs rajta nyomás és a leglogikusabb döntés az lenne, ha Rossi hosszabbítana és még két évig az Iwata által biztosított motorral versenyezne. Ugyanakkor nem gondolja, hogy csak akkor tud előrébb lépni ha Rossi kiesik a képletből.

 MotoGp 2018

„Az a célom, hogy 2018-ban is megmutassam, gyors és intelligens versenyző vagyok, csak akkor leszek méltó egy gyári motorra ha ez sikerül.” Eleinte a Moto2 stílusomról beszéltek, majd én voltam a márkán belül a leggyorsabb, végül is mindegy, hogy jót vagy rosszat mondanak mert mindezzel csak a népszerűségem nő „

A folytatásban kérdés lesz, milyen motort kap majd a francia versenyző 2018-ban. A csapatfőnöke szerint Zarco azért ennyire sikeres mert a stílusa hasonít Marquez stílusára és a Yamaha vezetésénél ez a lágyság előnyt jelent. Gyengéden kell kigyorsítani és fékezni mert így lágyabb keverékkel is eredményeket tud elérni azokon a pályákon ahol Maverick vagy Rossi a Michelin kemény keverékeit választották.

Közben a háttérben fejlesztő KTM nem titkoltan meg akarja szerezni a Yamaha tehetségét így Iwatának oda kell figyelni milyen lehetőségeket és technikai csomagot biztosít a Tech3 csapat számára.

Ennyi fért bele a heti zúzdába, jövő héten újra jelentkezünk, tartsatok velünk.

ugrás fel