EST. 2002

Állóháború

A GSX-R Európa Kupa qualifikációs edzése érdekesen alakult. Kivétel nélkül az összes csapat az edzést száraz gumikkal kezdte, mivel úgy nézett ki, hogy megússzák eső nélkül a 40 percre kiírt tréninget. A jóslatuk nem vált be, hiszen az első 5 perc után nem kímélte az eső a silverstone-i aszfaltcsíkot.

Rizi, a Magyar Suzuki  ZRT és a King Road színeit képviselő pilóta a második kör után úgy döntött, hogy kiáll a boxutcába és vár, hátha eláll az eső. Vele egyetemben egy-két kör különbséggel mindenki megérkezett és várt. Pillanatok alatt kiürült a pálya és ezzel egy időben benépesült a boxutca. Az arcokon látszott a tanácstalanság, mindenki az eget kémlelte és reménykedett, hogy megjavul az idő. A bosszantó az egészben, hogy nem az-az igazi áztatós csapadék hullott, hanem csak éppen, hogy nedvesítette az aszfaltcsíkot. A csapatok tagjai egy idő után beszédbe elegyedtek egymással, tehát a rajtpozíciókért vívott csata átalakult egy igazi baráti beszélgetéssé.

Megoldás azonban nem született, mivel egyszer csak mindenki arra lett figyelmes, hogy az eredményjelző komputer edzésidő visszaszámlálója nullát mutat. Rizi és a csapat bosszankodott, hiszen az új beállításokat nem tudták kipróbálni, így a holnapi verseny ismét lutri lehet. A szabály szerint ilyenkor abban az esetben, ha a futott pár körön nem javul a pilóta körideje, és mások sem javítanak, tehát az első edzésen futott idők a legjobbak, akkor az első szabadedzés eredményei számítanak. A lényeg, hogy Rizi a holnapi versenyen a 8. helyről rajtolhat. Reménykedjünk benne, hogy a futamon kedvezőbb időjárásra számíthatunk.

Team Suzuki

ugrás fel