EST. 2002

Álvaro Bautista visszatér a MotoGP-hez?

Spanyol lapok komolyan foglalkoznak azzal a kérdéssel, hogy mi lesz Bautista sorsa. A tehetséges spanyol versenyző új dimenziót nyitott a WSBK 2019-es szezonjában. Eddig 9 győzelemmel és hibátlan teljesítménnyel vezeti a sorozat összetett állását.

Ami még fontosabb, hogy ezt játszi könnyedséggel, vagy másképp fogalmazva erőből képes teljesíteni. Időnként olyan érzésünk van, hogy a végére még ki is enged, hogy ne legyen akkora különbség közte és az többi versenyző között. A spanyolok persze csak egy helyen látnák a tehetségüket viszont, ott ahol eddig is versenyzett. Alvaro a MotoGP-ben is jól ment de hiányzott a gyári motor, voltak pályák ahol meg tudott villanni de a csúcsra már nem ért fel.

Sokan egy biztos egyezséget sejtenek a háttérben, nehéz elképzelni, hogy a Ducati valamiféle megállapodás nélkül rá tudna venni egy GP versenyzőt, hogy egy teljesen új és bizonytalan technikával, gyengébb sorozatban körözzön egy szezont.

A másik oldalról, (ezt is a szét vesézik a spanyol a kollégák) soha nem volt még ilyen média felhajtás Bautista körül, mint az elmúlt hetekben. Láthatóan boldog és élvezi a versenyzés minden pillanatát. Megkockáztatjuk, hogy végén még anyagilag is jobban fog járni a reklám szerződéseknek köszönhetően.

Persze jogos a kérdés, mit gondol maga a versenyző? Nos, Ő csendesen de eltereli a választ, az azonban biztosnak látszik, hogy ha visszatér a GP-be azt egy gyári motoron szeretné megtenni. Ehhez pedig minden esélye meg is van a mostani teljesítménye alapján. Kérdés csak kinek a motorjára fog felülni?

ugrás fel