EST. 2002

Árverésen Evel Knievel és Steve McQueen motorjai

Az 1976-os Harley Ironhead Sportster 1000 – amit januárban 23-28 millió forint közötti áron szeretnék értékesíteni – Knievel életrajzi filmjében szerepelt. George Hamilton alakította a legendás kaszkad?rt, de a film sztárja valójában a Bud Ekins által épített, Knievel XR-750-es Harleyjára megszólalásig hasonlító motor volt. A forgatás befejezését követ?en a HD egy kaliforniai múzeumban kapott helyet, majd nemrég ugyanaz a szakember újította fel, aki Knievel motorjainak a fényezésér?l is gondoskodott a ’70-es években.

Evel Knievel Harley-Davidson

A másik kalapács alá kerül? különlegesség az az 1963-as Triumph Bonneville Desert Sled, ami egykor Steve McQueen tulajdona volt. Ezt a motort is Bud Ekins építette a színész számára. A csomaghoz tartoznak a motor McQueen aláírásával ellátott dokumentumai is. Az aukciósház 14 és 17 millió forintnak megfelel? bevételre számít az eladásából.

Evel Knievel Harley-Davidson

A Bonhams Las Vegas motorkerékpár aukcióit 2011 óta rendezik meg minden évben. A 2016-os, számos különlegességet tartalmazó árverés teljes kínálatát itt lehet megnézni: www.bonhams.com

ugrás fel