EST. 2002

Az Apple belépne az elektromos motorok piacára

A The New York Times szerint az amerikai tech óriás Apple tárgyalásokat folytat a San Franciscó-i start-up Lit Motors-szal. Utóbbi néhány éve kerül be a köztudatba, amikor bemutatták elektromos, önmagát kiegyensúlyozó, kabinos kétkerek?jüket, ez volt a C-1.

Az egyensúlyozó képesség titka a két ellentétes irányba forgó giroszkóptárcsa. A prototípus tesztelése 2012-ben elkezd?dött, a szériagyártásra érett példányt 2014-re ígérték, de a projekt forráshiány miatt nem tudott az elvárt ütemben haladni.

Az Apple állítólag már felfogadott három mérnököt, akik korábban a Lit Motorsnál dolgoztak, ha pedig minden a tervek szerint alakul, hamarosan az egész céget megvásárolják. Ez a lépés mindkét fél számára új lehet?ségeket nyithat, a Lit folytathatja a fejlesztést, az Apple pedig szélesítheti a palettáját és közelebb hozhatja az elektromos motorok beillesztését a hétköznapi életbe.

Apple Lit Motors

A tervek szerint a Lit végsebessége 193 km/h lesz, hatótávja 320 km, ami elég jó, s?t, viszont 24 000 dolláros (6,7 millió forintos) árcédulája láttán sokan megszeppenve fordítanánk hátat neki.

Fotó: Lit Motors

ugrás fel