EST. 2002

Az EICMA jövője az EICMA- interjú Pietró Medával

A népszerű motoros magazin a Motociclismo.it készített interjút a az EICMA elnökével. A szimpatikus milánói  ügyvéd és társadalmi jogász ezer szállal kötődik a motor és autósporthoz, na meg persze a focihoz.

Az EICMA idén új elnököt is választott,a kinek igen súlyos döntéseket kellett meghoznia hivatalba lépését követően. Mint köztudott, 70 év után először nem rendezték meg a világ legnépszerűbb motoroskiállítását. A gazdaságilag is nehéz helyzetbe került kiállításról már év közben is irtunk, akkor reális megoldásnak tűnt egy online vásár kialakítása.

Pietro Medá elárulta az interjúban, hogy a vásár teljes digitalizálása nem tűnik megfelelő megoldásnak. A közel 100 éves története a kiállításnak a fizikális találkozást jelenti a kiállítási tárgyakkal. Azonban azt is kilátásba helyezte, hogy a digitális eszközöket nagyobb arányban fogják használni, hogy a rajongók sokkal intenzívebb találkozásokat éhesen meg akár távolabbról is.

A gyártók távol maradásáról azt mondta, hogy bár különböző motivációkkal de koherensen viselkedtek. Az első két nagy lemondást melyet a BMW és a KTM közölt még májusban sokan úgy értékelték, hogy a gyártók más kiállításra helyeznék át a fókuszt. Azonban ez nem így történt és mind két gyártó távol maradt a Kölni kiállítástól is.

A mostani helyzetről elárulta, hogy nem tudják, hogyan lehetne tömegeket beléptetni egy vásárba, hogyan kezelhetik a tömegeket a pavilonok belül, vagy éppen milyen módon juttassák ki Őket. Röviden: „senki sem tud semmi konkrétat”.

Az elnök elárulta, hogy a következő hetekben a veronai és a római kiállítással való bármilyen együttműködés lehetőségét is megvizsgálják.

Az autóiparban egyre több gyártó dönt az online vagy digitális kiállítás mellett. Az elnök azonban úgy érzi a motorozás világát erősen átjárja a szenvedély, íg ezeket a technikákat nehéz átültetni a kétkerekűek világába. Érdekes azonban, hogy Medáva a robogóknál már egy szakasznak látja a digitális bemutatást. Mivel sok robogónak egyedi vonásai vannak, mások viszont a városi közlekedésben emelkednek ki.

A 2021-ben megrendezésre kerülő EICMA-ról, többek között azt fogalmazta meg célként, hogy hitper-technológia helyet, inkább a szenvedélyt részesítené előnyben.

Az elnök nem tart a gazdasági válság negatív hatásaitól. Úgy véli a kétkerekű járművek felértékelődnek, köszönhetően a gyártóknak. Kiemelte, hogy több piaci résztvevő is nagyszerű marketing munkát végez. „ Néhány kampány egyszerűen csodálatos” Véleménye szerinte a kétkerekű járművek átlagköltsége alacsonyabb, megvan a belső varázsuk, ezért úgy véli kevésbé fogják megszenvedni az esetleges válságot.

A teljes interjút a linken érhetitek el: motociclismo.it

fotó: twitter.com

ugrás fel