EST. 2002

AZ IDEI MOTOFEST A KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGÉRT

A korábbi időpontban megrendezni kívánt eseményt, pontosan a biztonságos motorozás kockázata miatt vált szükségessé lemondani. A mostanáig zajló egyeztetések eredményeként, sikerült egy szabad hétvégi időpontot kijelölni, az idén ötödik alkalommal megrendezésre kerülő MOTOFEST-nek. A már korábban meghirdetettek szerint, legfőképp a vezetéstechnikai tréningek kerülnek a fókuszba, valamint a megújult feltételek mellett gurulhatnak fel a HUNGARORING pályacsíkjára a motorosok.

Csatlakozz a Suzuki Motofest hivatalos Facebook eseményéhez

 

A családi élménynappá fejlődött eseménysorozat minden évben több ezer látogatót vonzott a Hungaroringre, ami az újonnan kitűzött időpont szerint, szeptember 1-én vasárnap várja a motorosokat és utasait, illetve a motorozás és motorok szerelmeseit.

Ilyen volt a tavalyi Motofest  

Az idei program

A korábbi évek megszokott motoros programjai mellett idén egész napos Kaszkadőr bemutatók várják az érdeklődőket, valamint testközelből csodálhatja meg a közönség a Suzuki legfrissebb motorjait, köztük az Új Suzuki KATANA-t.

Felsorakoznak a már ismert és kedvelt Suzuki modellek, változatos gyerekprogramok és kiállítók színesítik az eseményt valamint StreetFighter Show szórakoztatja az egybegyűlteket, továbbá az Ecstar Magyarország prémium termékeivel is megismerkedhetnek az érdeklődők.

Az idei évben számos, már korábban bejelentett változtatás történt az előző évek bevett regisztrációs folyamatában, így a meghatározó irány a vezetéstechnikai tanfolyamokra és azok megfelelő eredménnyel való elvégzésére irányult és irányul továbbra is. Minden évben egyre hangsúlyosabb az ORFK-OBB kommunikációja, melynek alapja a közlekedésbiztonság, avagy a saját és motoros társaink valamint a forgalom további résztvevőinek épsége. Idén került bevezetésre a pályamotorozás előfeltétele, miszerint azt megelőzően minden résztvevő vezetéstechnikai tréningen kell, hogy részt vegyen.

Első a vezetéstechnika, majd irány a pályamotorozás

A pályamotorozás nem verseny, hanem határaid megismerése és tudásod fejlesztése! Ennek pedig alapfeltétele motorod jellemzőinek ismerete és tudásszintednek megfelelő képzések megszerzése. Minden résztevőnek vezetéstechnikai képzésen kellett részt vennie, szem előtt tartva a magabiztos motorkezelést a hétköznapokban, így ezáltal nyertek belépőt a pályamotorozás regisztrációjára.

Számos az Országos Rendőr-Főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága által szervezett ingyenes és a motoros körökben is ismert iskolák képzési rendszeréből válogatva szerezhette meg mindenki az alapvető vezetéstechnikai, más néven balesetmegelőző tréningeken szerzett tudást. Az eseményt megelőzően volt beszerezhető a vezetéstechnikai tanfolyam elvégzését igazoló „KÓD”, amely a pályamotorozásra való regisztráció feltétele, de továbbra is jó hírünk van azok számára, akik a MOTOFEST eseményen szeretnének pályamotorozásra való KÓD-ot igényelni, mivel erre az újonnan kitűzött napon is lehetőség nyílik az elvégzett tréninget követően.

A tréningek listáját itt tudod megnézni. 

Azok, akik már elvégezték a fentebbi balesetmegelőző tréningek egyikét, azok újra fognak tudni regisztrálni, így aki már rendelkezik ezen kódkártyával, hamarosan regisztrálhat az új időpontban kitűzött MOTOFEST pályamotoros programjaira.

Fontos változás a HUNGARORING életében

Mint arról már bizonyosan sokan értesültek, a tavalyi évben a jogalkotók szigorú rendeletben szabályozták a nemzetközi licenccel rendelkező versenypályák zajkibocsátását.

Ennek megfelelően a zajterheléssel járó eseményeket is érinti a változás, így a pályára való felhajtást megelőzően ellenőrzésre kerülnek a motorok. A jogszabályban meghatározott maximális megengedett zajterhelést meghaladó zajszintet kibocsátó járművek nem tudnak a pályamotoros programokon részt venni. A programon csak a gyári rendszerű, illetve a kipufogóba szerelt hangtompítóval rendelkező járművek vehetnék részt.

Minden motorost és érdeklődőt várunk az új időpontban megrendezésre kerülő MOTOFEST eseményre

A MOTOFEST legfontosabb célja és üzenete, hogy a mostani változtatások mellett a motorosok megfelelő képzettséggel vehessenek részt a közúti forgalomban. A változások ellenére mindent elkövetnek a szervezők, hogy a program időtartama alatt a motorosok a tudásukat megfelelően fejleszthessék, és ezáltal a korábban megszokott módon a pályamotorozásra is nagy érdeklődés mellett kerüljön sor.

Mindenkinek tartogat valami igazán izgalmas és szórakoztató programot a MOTOFEST, így várunk minden motoros résztvevőt és érdeklődőt programjainkra, valamint minden motorrajongót a kiállított Suzuki modellekre és szurkolót a Kaszkadőr futamokra.

Töltsünk el együtt ismét egy remek motoros családi napot!

ugrás fel