EST. 2002

Az Aprilia 2008-ban visszatér az SBK-ba

Az Aprilia 2008-ra tervezi beszállását a Superbike világsorozatba, rebbent föl a hír Párizsból. A noalei márka franciaországi leányvállalatának elnöke, Alain Roger arról beszélt a sajtónak, hogy az SBK.s visszatérést gondosan kidolgozott forgatókönyv szerint valósítja meg a gyár, ‘gazdaságilag is átgondoltan’ – vagyis igyekeznek arra törekedni, hogy az SBK-s szerepvállalás hozzon is a konyhára.

Roger szerint azok a sportmotorok, amelyek ma az Aprilia szalonkínálatában vannak, karakterisztikájukban nagyon közel állnak a Superbike gépekhez, ha pedig a szériamotorok még jobban hasonlítanak a versenymotorokra, az egészen különleges töltetet adhat az Aprilia-palettának. A márka célja mindenesetre egyértelm?: növelni az eladások számát a szigorú japán uralom alatt tartott sportmotor-szektorban.

Ami a sportot illeti, az olaszoknak teljesen új motort kell tervezniük, ha bármit is akarnak az SBK-ban. Ez a munka állítólag már el is kezd?dött, egy négyhengeres modellen dolgoznak a mérnökök – az Aprilia els? lépéseit a kéthengeres RSV 1000-rel tette meg a világbajnokságban a 2000-01-es idényben, a versenyz?k akkor Troy Corser és Régis Laconi voltak a háznál; el?bbi öt futamot nyert meg a szezonban.

ugrás fel