EST. 2002

Bajban lehet a Ducati Bautistával

Elképzelhető, hogy pont saját csapata szeretné, majd, hogy visszamenjen a GP-be.  A cím nem vicc, a probléma forrása pedig a pénz. Spanyol lapok kicsit mélyebbre ástak a szokásosnál, és úgy tudják még a csapatnál sem számolt senki ekkora erőfölénnyel. Már pedig Bautista kegyetlenül hozza a formáját, eddig már 200.000 euró prémiumot markolt fel.

Igen ez tűnik problémásnak az Ibériai félsziget szakavatott sajtósai szerint. Mert ha ilyen tempóban száguld tovább a kis spanyol, akkor kiüríti a csapat teljes tartalékát. Az SBK reklám értéke és így ráfordítandó költség is elenyésző a GP csapat értékével. Tavaly előtt még ott is 1,5 millió euró volt a gyári pilóták bérezése évente. Érzékelhető tehát ha Bautista végig nyeri az évet, akkor szó szerint kaszál.

Már Rea is megszólalt a Ducati fejlesztési csomagjával kapcsolatban, elmondta, hogy a Ducati nem azon az úton járt mint a többi csapat. Ők egy GP motor alapjaira fejlesztettek, nem pedig egy utcai motort húztak fel az egekbe technikailag. Ez persze csak részben igaz, de tény, hogy a V4 egy GP motor egyszerűsített változata. Ráadásul egy olyan motoré, amit Bautista jól ismer.

 

View this post on Instagram

 

@marcmarquez93 que pasa? Te gusta el “metodo” Bautista??🤔🤔😜😜 ENHORABUENA CRACK!!👏🏼👍🏼

A post shared by Alvaro Bautista (@abautista19) on

A kis spanyol egy gyengébb teljesítményű motorral, talán még jobban megy, mint az erősebb GP verzióval. Növekszik a követő tábora, és egyre többen drukkolnak neki. A gond csak az, hogy a Ducati GP-t akar nyerni, mindenáron. Biztosan örülnek majd egy SBK címnek ( ami egyébként már van ) is, de észszerű költségek mentén.

Az érem másik oldala GP csapat olasz versenyzője, aki csak egy évre írt alá szerződést. Petrucci teljesítménye finoman szólva sem közelíti meg Bautista csillogását. Már pedig ha a spanyolt ki akarják robbantani a rakéta pozícióból, akkor jó motort kell neki biztosítani. Már csak azért is mert már a szezon elején kijelentette, csak gyári motorral tér vissza az utazó nagycirkuszhoz.

Nyitókép: twitter prtscreen

ugrás fel