EST. 2002

Bautista 11X

A hétvégi versenysorozat jóval izgalmasabb és feszültebb volt mint az első kilenc futam. Végre a mezőny rá tudott fogni Bautistára, akinek a motorja némi fordulatszám csökkentésen is átesett.

A szombati versenyt törölni kellett havazás miatt, igen nem elírás Hollandiában esett a hó a hétvégén.Viszont jó képek készültek a versenyzőkről, ahogy hógolyóznak a paddockban. Így a teljes versenyprogram vasárnap reggelre tevődött át, ahova már a sprint számot nem lehetett bepréselni. Ezzel ez a futam végleg törlésre kerülta, ami 2.8 fokos hőmérséklett melett talán nem is volt akkor gond.

Mivel a pénteki piros zászló sok versenyzőt megfosztott az utolsó gyors körétől és a jó rajt pozíciótól, Jonathan Rea is csak a nyolcadik helyről tudott startolni.

Bautista az élről vághatott neki a futamnak, és a BMW német pilótájával Markus Reiterbergerrel is is lógtak a többiektől. Közben hátul Rea brutális félzárkózásba kezdett, és egy kör alatt a negyedik helyig jutott előre.Azonban Bautista tempója még ezen a pályán is jobb volt mint a többieké. Simán behúzta a futamot, míg Rea fantasztikus versenyzéssel egy második helyet tudott megszerezni.

A második verseny ismét izgalmakat rejtett, Bautista laza rajttal az élre állt, de végre Rea utolérte és képes volt meg is előzni a Ducati versenyzőjét. Pár körig komoly csata alakult ki a két meghatározó versenyző között, míg Ők egymással voltak elfoglalva felért rájuk Chaz Davies. Jó volt látni, hogy a másik Ducati versenyző is kezd végre magára találni és összecsiszolódni a motorral.

Rea öröme nem sokáig tartott, mert ahogy megérkezett Davies, Bautista lépett is és vele együtt ment a csapattársa. Ezzel Rea vissza szorult a harmadik helyre, igaz nem sokáig, mert a Kawasaki versenyzője Daviest nem engedte el és visszaelőzte 2 körrel később.

A verseny végére az otthoni körülmények között versenyző Van de Mark ment hatalmasat és levadászva Reát megszerezte a második helyezést. Ezzel Rea sorozata megszakadt, míg Bautista zsinórban 11 futamot nyert.

ugrás fel